Kuo geriau būti – žuvimi ar mėsa?

Smagi Kauno mero rinkimų kampanijos atmosfera, regis, persikėlė į naujosios kadencijos miesto tarybą – posėdžio metu politikai tiesiog lenktyniauja, kuris sugalvos įmantresnį šūkį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 12, 2015, 7:20 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:53 AM

Toną turbūt davė pats meras V.Matijošaitis, pripažinęs Krabo pravardę, o reklaminiuose stenduose nepabūgęs užrašyti šūkio „Subrendęs krabas – geriau“.

Rinkėjai kikeno į kumštį, kiti kandidatai stengėsi neatsilikti ir lenktyniavo, kuris labiau prajuokins kauniečius.

Tik buvęs Kauno meras A.Kupčinskas stengėsi atrodyti labai rimtas, mėgino ieškoti juodų dėmių varžovo biografijoje, kol galiausiai prapylė rinkimus.

Bet, atrodo, A.Kupčinskas mėgina pasimokyti iš klaidų, nors tai ir nebūdinga konservatoriams – pradėjo kaupti šmaikščių, kaip jam atrodo, posakių arsenalą.

Kalbėdamas apie tarybos narį, visuomeninio judėjimo „Kaunas – kitokia Lietuva“ įkūrėją K.Pūką buvęs meras išrėžė, kad šis žmogus yra nei mėsa, nei žuvis, nes blaškosi tarp valdančiosios daugumos ir opozicijos.

K.Pūkas, ko gero, šiek tiek pyktelėjo, kad kolega jį vertina tik pagal kulinarinius standartus. Tačiau tuo pat metu turėjo prisiminti ir savąją rinkimų kampaniją, kai žadėjo išvaikyti iš Kauno savivaldybės parazitus, o jo plakatuose buvo pavaizduotos iš miesto valdžios rūmų sprunkančios pelės.

Neatmestina, kad A.Kupčinskas tarp tų pelių tuomet įžvelgė ir save su bendražygiais, o dabar nepraleido progos atkeršyti šmaikštuoliui K.Pūkui.

Kad ir kaip būtų, susidaro įspūdis, kad Kauno tarybos nariai dažniau varto biologijos ar kulinarijos vadovėlius, o ne tarybos sprendimų projektus. Dabar lieka laukti, kuri frakcija bus priskirta prie mėsos patiekalų, kuri – prie žuvų, o kuri – prie garnyro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.