Darius Valys prokuratūroje dirbs vaiduokliu

Generalinė prokuratūra šiemet nusprendė prisijungti prie penktadienio vakarą sostinėje rengiamo festivalio „Kultūros naktis“ ir parengė programą „Naktis prokuratūroje“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 17, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 10:55 PM

Nors sąsajų tarp kultūros ir prokuratūros sunkoka rasti, svarbiausia — gražūs siekiai.

Lankytojai turės galimybę apžiūrėti visą juodojo kubo pastatą — nuo istorinės pažintinės ekspozicijos iki daiktinių įrodymų, prokurorų darbo kabinetų bei veidrodinių apklausos kambarių.

Smalsuoliams žadama pateikti atsakymus į klausimus apie kreivus Generalinės prokuratūros pastato langus ir jo požemiais tekančią upę.

Štai požemiams reikėtų skirti ypatingą dėmesį, o jeigu dar juose pavyktų įkurdinti mistinių gyventojų, šios akcijos sėkmė būtų garantuota.

Galbūt šiam vaidmeniui tiktų buvęs generalinis prokuroras D.Valys, kuris sutiko likti dirbti Generalinėje prokuratūroje žemesnėse pareigose?

Šalies prokurorams oda nueina pagaugais vien prisiminus D.Valio pradėtas reformas, kurios labiau priminė bandymą sužlugdyti šios valstybės institucijos darbą. Nepaisant visų pastangų ji atsilaikė.

Tikėtina, kad D.Valys sugebėtų kaip reikiant išgąsdinti ir paprastus prokuratūros požemių lankytojus arba įžūlius nusikaltėlius, nenorinčius pripažinti kaltės. Nenori rašyti nuoširdaus prisipažinimo — į rūsį pas vaiduoklį!

Gali būti, kad D.Valys jau surengė pirmąją treniruotę ir naktį prieš balsavimą Seime dėl naujojo generalinio prokuroro skyrimo vaidenosi ties politikų langais.

Prastai miegoję Seimo nariai turbūt painiojo balsavimo mygtukus ir naujo Generalinės prokuratūros vadovo nesugebėjo paskirti.

Belieka laukti, ar prezidentė D.Grybauskaitė neišvys vaiduokliu pavirtusio savo globotinio pro Prezidentūros langus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas