Dėl mažo skirtumo Šilutėje balsai tikriausiai bus perskaičiuoti

Dėl Šilutės mero kėdės iš viso kovojo aštuoni kandidatai.

VRK duomenimis, Šilutės rajono mero rinkimuose V.Laurinaitis surinko 4379, A.Jakas – 2527, o A.S.Nausėda – 2516 balsų.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
VRK duomenimis, Šilutės rajono mero rinkimuose V.Laurinaitis surinko 4379, A.Jakas – 2527, o A.S.Nausėda – 2516 balsų.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 22, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 10:10 PM

Suskaičiavus sekmadienį vykusių mero rinkimų rezultatus, nuo antroje vietoje esančio Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovo Arvydo Jako socialdemokratas Alfredas Stasys Nausėda atsilieka tik 11 balsų. Pirmauja partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Vytautas Laurinaitis.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, į antrą turą išeina du daugiausia balsų surinkę kandidatai.

Pasak VRK vadovo, paprastai tokiais atvejais perskaičiuojami ne visi balsai, o pasirenkamos kelios apylinkės, ir žiūrima, ar rezultatas nekinta. Z.Vaigausko vertinimu, 11 balsų skirtumas nėra toks jau ir mažas, ir komisijos pirmininkas prognozuoja, kad rezultatai nesikeis.

„Tikriausiai, rinkimų komisijai, kad nebūtų abejonių dėl balsų suskaičiavimo, jas teks išsklaidyti. Paprastai skaičiuojami ne visi balsai, o vienos kitos apylinkės, ir jei tie rinkimų rezultatai nesikeičia, ar matyti, kad perskaičiavimas neduos pasikeitimo, perskaičiavimas nutraukiamas. Mano vertinimu, 11 balsų skirtumas pakankamai didelis, ir greičiausiai rinkimų rezultatas nesikeis“, – per spaudos konferenciją pirmadienį Seime sakė Z.Vaigauskas.

VRK duomenimis, Šilutės rajono mero rinkimuose V.Laurinaitis surinko 4379, A.Jakas – 2527, o A.S.Nausėda – 2516 balsų.

Dėl Šilutės mero kėdės iš viso kovojo aštuoni kandidatai.

Kovą VRK dėl šiurkščių pažeidimų panaikinus savivaldos rinkimų rezultatus Šilutės rajone, valdžia čia sekmadienį rinkta iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.