Šilutėje meras neišrinktas, rinkėjai tyčia gadino biuletenius

Dėl Šilutės mero kėdės kovojo aštuoni kandidatai.

Dėl Šilutės mero kėdės kovojo aštuoni kandidatai.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Dėl Šilutės mero kėdės kovojo aštuoni kandidatai.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 22, 2015, 7:47 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:31 PM

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys rodo, kad antrame ture tikrai kovos partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Vytautas Laurinaitis. Dėl antros vietos grumiasi Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys Arvydas Jakas ir socialdemokratas Alfredas Stasys Nausėda.

Suskaičiavus balsus iš beveik visų apylinkių, V.Laurinaitį meru norėtų matyti apie 29 proc. arba apie 4,2 tūkst. rinkėjų. A.Jakas ir A.S.Nausėda surinko maždaug po 17 proc. – po 2,4 tūkst. balsų. Ketvirtas su 11 proc. arba 1,6 tūkst. rinkėjų balsais lieka liberalsąjūdietis Jonas Jatautas. Kitais kandidatais šilutiškiai pasitiki mažiau.

Dėl Šilutės mero kėdės kovojo aštuoni kandidatai.

Kovą VRK dėl šiurkščių pažeidimų panaikinus savivaldos rinkimų rezultatus Šilutės rajone, valdžia čia sekmadienį buvo renkama iš naujo.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas informavo, kad daug šilutiškių tyčia sugadina balsavimo biuletenius blogai juos pažymėdami.

Pasak Z.Vaigausko, ši tendencija pastebima ir per sekmadienį vykusius Šilutės rajono tarybos narių ir mero rinkimus – negaliojančiais gali būti pripažinti atitinkamai maždaug 7 proc. ir 3-4 proc. rinkėjų balsai. Maždaug tiek jų rasta suskaičiavus beveik visus rinkėjų balsus.

„Dar nebandžiau apklaustų tų apylinkių, kur tas skaičius didelis, bet panašu, kad rinkėjai vėl blogai užpildo biuletenius. Man atrodo, kad jie specialiai taip daro, nes procentai pernelyg dideli, kad kitaip būtų galima juos paaiškinti – ateina į rinkimus, pasižiūri sąrašus ir nusprendžia sugadinti“, – BNS teigė Z.Vaigauskas, aiškindamas situaciją, kad Šilutės rinkimų komisijų nariai randa ypatingai daug negaliojančių balsų.

Anot Z.Vaigausko, Šilutėje ši tendencija pastebima ne per pirmus rinkimus. Jau anksčiau buvo bandyta spręsti šią problemą: „Bandėme išleisti plakatą, kad, prieš įmesdami į balsadėžę, rinkėjais pasitikrintų biuletenį, ar gerai viską pažymėjo. Procentas nė kiek nepagarėjo“, – teigė Z.Vaigauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.