Seimas panaikino kliūtis tuoktis bet kurioje savivaldybėje

Seimas šią savaitę priėmė

Iki šiol jaunavedžiai galėjo tuoktis savivaldybėje, kurioje deklaruota jaunavedžių ar jų tėvų gyvenamoji vieta.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Iki šiol jaunavedžiai galėjo tuoktis savivaldybėje, kurioje deklaruota jaunavedžių ar jų tėvų gyvenamoji vieta.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-26 10:14, atnaujinta 2017-10-29 08:48

Nuo liepos 10 dienos įsigaliosiančias pataisas inicijavo socialdemokratas Juras Požela, argumentuodamas, kad dabartinė tvarka – nelogiška, o ne savo ar tėvų gyvenamojoje vietoje susituokti norintys jaunavedžiai ieško landų, pavyzdžiui, fiktyviai prisiregistruoja pajūryje santuokos laikui.

„Tarkime, abu jaunavedžiai registruoti Vilniuje, bet prisiekti amžiną meilę norėtų kur nors Kuršių nerijoje. Tokiu atveju jiems reikėdavo ieškoti būdų, kaip savaitei tapti tos savivaldybės, kurioje vyks jų šventė, gyventoju.

Būdavo ieškoma draugų, pažįstamų, kurie galėtų padėti, o iškart po vestuvių persiregistruojama atgal į savo gyvenamą savivaldybę.

Sutikite, kad tai truputėlį absurdiška. Nuo šiol jokių panašių nuotykių jaunavedžiams patirti nereikės“, – sako J.Požela savo išplatintame pranešime.

Pasak pranešimo, panaši praktika, kai nėra ribojimų, kurioje vietoje galima įteisinti santuoką, egzistuoja Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje bei kitose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.