Aiškėja liūdnos detalės apie „Sūpynėse“ apsinuodijusią merginą

Švenčionyse vykusio elektroninės muzikos festivalio „Sūpynės“ pavadinimas šiemet skamba labai liūdname kontekste. Festivalio metu į medikų rankas pateko jauna vilnietė, kuri sunkiai apsinuodijo neaiškiomis medžiagomis, spėjama, kad tai galėjo būti narkotikai.

Festivalių metu darbo netrūksta ir medikams.<br>T.Bauro nuotr.
Festivalių metu darbo netrūksta ir medikams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Jul 1, 2015, 1:36 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 11:58 AM

Mergina rasta miške itin sunkios būklės – ji į aplinką nereagavo, pirminiais tyrimų duomenimis, jos smegenys galėjo būti mirusios.

Mergina nedelsiant buvo išvežta į Švenčionių ligoninę, o šiuo metu ja rūpinasi Vilniaus universitetinės Lazdynų ligoninės medikai, tačiau jie jokios informacijos apie pacientės būklę neteikia.

Merginos draugė: „Mane tai sukrėtė“

Su lrytas.lt žurnalistais bendravusi merginos draugė (redakcijai pašnekovės vardas ir pavardė žinomi. – Aut past.) pasakojo, kad prognozės labai liūdnos, o ligoninėje nuolat budi artimieji.

„Medikai sako, kad jos smegenys labai rimtai pažeistos, tad jei sudėtingasis laikotarpis ir praeitų, ji pabustų iš komos, jos gyvenimas nebūtų toks kaip anksčiau. Mane šis įvykis labai sukrėtė“, – sakė ji.

Merginos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje buvusios nuotraukos, prie kurių buvo užrašai, kad ji lankosi festivalyje „Sūpynės“, iš interneto jau pašalintos. Pašalinti bičiulių komentarai, linkintys jai stiprybės.

Medikė: „Niekas nežino, kiek ji išbuvo viena“

Švenčionių ligoninės vadovės pareigas laikinai einanti Aliona Gilienė patvirtino, kad festivalio metu į ligoninę pateko dar keturi jaunuoliai, tačiau šie sveikatai pagerėjus buvo išleisti namo. Visi jaunuoliai buvo apsinuodiję alkoholiu, o du iš jų buvo vartoję ir amfetamino.

Medikė teigė, kad itin sunkios būklės mergina Švenčionių ligoninėje praleido dvi paras: „Ji buvo atvežta ištikta klinikinės mirties, nekvėpavo, neplakė širdis. Laimei, širdies veiklą atkūrėme, prijungėme dirbtinį kvėpavimo aparatą ir kreipėmės į toksikologijos skyrių. Mergina buvo labai sunkios būklės.“

Paklausta, ar miške rastai merginai spėta laiku suteikti pagalbą, pašnekovė sakė: „Mes nežinome, kiek laiko ji praleido viena, paprastai draugai suteikia nedaug informacijos – radome miške, ir viskas. Niekas nežino, kiek ilgai ji ten išbuvo.“

40 metų Švenčionių ligoninėje dirbanti medikė teigė, kad per savo darbo praktiką mačiusi ne vieną atvejį, kai linksmybės baigėsi itin skaudžiomis tragedijomis.

 Festivalio organizatoriai dalyvius tikrina

Festivalio atstovė spaudai Juliana Špundova komentuodama situaciją sakė: „Sūpynės“ yra pasaulyje pripažintas festivalis, jame lankosi daug užsieniečių lankytojų ir atlikėjų, vienas svarbiausių elektroninės muzikos portalu „Resident Advisor“ jį išrikiavo ketvirtoje vietoje, šalia tokių žinomų festivalių kaip „Sonar“ Ispanijoje ir „Glastonbury“ Junginėje Karalystėje.

Anot jos, festivalio „Sūpynės“ organizatoriai visomis įmanomomis priemonėmis ir savo elgesiu pasisako už natūralų domėjimąsi muzika, o ne svaiginančių priemonių vartojimą: „Tai daro žalą ir sukelia nesusipratimus. Ir tai buvo komunikuojama labai aiškiai ir plačiai – festivalio taisyklėse anglų ir lietuvių kalba, prie festivalio įvažiavimo, perkant bilietus ir t.t. Į festivalį yra draudžiama įsivežti alkoholį ir nelegalias svaiginančias priemones. Festivalis taip pat garsėja kaip griežčiausias patikras atliekantis renginys, visi iki vieno netinkamai besielgiantys asmenys buvo nedelsiant šalinami iš festivalio teritorijos. Viso festivalio metu buvo užtikrinama profesionali medicininė pagalba dalyvaujant stacionariai greitajai arba esant sunkiems atvejams iškviečiant medikus iš Švenčionių rajono“, – kalbėjo viena festivalio organizatorių. „Viso festivalio metu organizatoriai nuolat palaiko ryšį ir glaudžiai bendradarbiauja su visomis atsakingomis institucijomis, tame tarpe ir policija, siekiant užtikrinti tvarką ir festivalio lankytojų saugumą ir gerą nuotaiką. Tarnybos, su kuriomis yra bendradarbiaujama, festivalio organizatoriams neturėjo jokių priekaištų ir neteigė, kad kažko trūksta užtikrinant lankytojų saugumą. Kitaip tariant, festivalis taiko tvarkos užtikrinimui ir organizacijai aukščiausius žinomus standartus“, – sakė J.Špundova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.