L. Graužinienė apie VRK: „Reikia pokyčių“

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, matydama trūkumų Vyriausiosios rinkimų komisijos darbe (VRK), sako, kad šiai komisijai reikia atsinaujinimo ir pokyčių. Tačiau ji nesiima atsakyti, kas galėtų pakeisti ilgametį jos pirmininką Zenoną Vaigauską, nes lauks Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto išvadų ir pasiūlymų.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-15 10:48, atnaujinta 2017-10-26 04:02

„Praėjus visiems rinkimams, net pakartotiniams savivaldos rinkimams, tikrai matome, kad tų trūkumų VRK darbe yra, išvados nėra daromos ir tie skandalai rinkimų metu yra nesibaigiantys. Todėl manau, kad tiesiog reikėtų jau naujo žvilgsnio ir naujų postūmių, ir atsinaujinimo, reikia pokyčių, reikia naujų sprendimų, naujų novatoriškų sprendimų. Manau, kad visą rinkimų organizavimą reikia patobulinti.

Pats VRK pirmininkas norėjo išeiti iš savo užimamų pozicijų ir turbūt reikėjo išleisti. Dabar mes matome, kad kažkokių didelių postūmių neįvyko. Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas yra atsakingas už parlamentinę kontrolę, aš lauksiu jų pasiūlymų ir išvadų, nes, kaip žinote, Seimo pirmininkas teikia kandidatūrą“, – trečiadienį žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Į klausimą, ar rudenį teiks VRK pirmininko kandidatūrą, parlamento vadovė sakė, kad dar anksti apie tai kalbėti, nes ji ketina sulaukti komiteto išvadų.

Žurnalistams pasiteiravus, ar iki kitų Seimo rinkimų pasikeis VRK vadovas, L.Graužinienė sakė, kad bus tariamasi Seime. „Tarsimės Seime, nes čia Seimas balsuoja ir turi būti politinis sutarimas dėl pakeitimų, bet kad trūkumų yra, tikrai konstatuoju ne tik aš, ne vieną kartą yra pasisakiusi ir Lietuvos Prezidentė, todėl reikėjo pradėti galvoti ir mąstyti“, – sakė L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.