Lietuviški paukščiukai vis dar raiši

Vėsią vasarą Lietuvoje žmonės prasimano visokios veiklos. Kas su meškere, kas su šiaurietiško ėjimo lazdomis lietingas dienas trumpina. Likę miestuose irgi turi savų žaidimų ar ritualų.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

Jul 17, 2015, 7:05 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 6:34 PM

O ministerijose nepralenkiama rungtis yra paukščiukų dėliojimas. Stambūs raguočiai ar smulkūs aferistai, savi bedarbiai ar užsienio turistai – kad ir ką valdininkas prižiūrėtų, jam esmių esmė yra riebi varnelė veiklos ataskaitoje. Suplanuota – padaryta! Kam, kaip, kodėl? Tai – jau neesminiai klausimai. Detalės.

Antai šią savaitę į Milaną susirinkę Italijos lietuviai tikėjosi „Expo“ parodos Lietuvos stende paragauti tautinių patiekalų, bet rado užtrenktas duris. Mat paukščiukų dėliotojai buvo suplanavę tą dieną aptarnauti tik svarbiausią šalies ponią ir ją lydinčius dvariškius. Tiktai kilus triukšmui ir pradėjus domėtis žurnalistams durys tautiečiams buvo nenorom pravertos.

Pilkieji paragrafo žmonės šią savaitę žagsėjo ir kitame renginyje. Švietimo ir mokslo ministerijos klerkai į Alantą suvežė būrį vaikų iš Rusijos šiaurės. Ir tik pradėję bendrauti su svečiais suprato, kad šie save kildina iš rusų, žavisi V.Putinu ir apskritai turi mažai ką bendro su Lietuva.

„Maniau, stovykla skirta lietuvių tremtinių vaikaičiams“, – iš nuostabos mirkčiojo ministrė A.Pitrėnienė, į kurios klausimą apie protėvių kilmę vaikai vienu balsu atsakė „iš Rusijos“.

O programa skambėjo gražiai: „Padėti Rusijos kraštuose gyvenantiems lietuviams mokytis lietuvių kalbos, išsaugoti tautinę kultūrą, palaikyti ir stiprinti ryšius su Lietuva“. Tiesiog kažkas ir vėl neatliko namų darbų. Vėl išėjo šnipštas. Varnelė ataskaitoje.

Panašiai atsitinka ir su begaliniais ateities vizijų braižymais, šalies įvaizdžio konkursais, valstybės logotipo ar šūkio derinimais. Smulkmenos, palyginti su nacionalinėmis grėsmėmis, euro zonos iššūkiais ar globaliu klimato atšilimu.

Tačiau, kaip tauta sako, smulkmena, bet nemalonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.