Mažiesiems pacientams trūksta net tualetinio popieriaus?

Kauno gydymo įstaigose nėra net tualetinio popieriaus? Šio miesto Tarybos narys Domas Sirgedas, prižiūrėjęs Kauno klinikinėje ligoninėje (KKL) paguldytą savo mažametę dukrelę, socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino graudžiai juokingą tekstą.

„Vaikų ligų infekciniame skyriuje neradęs tualetinio popieriaus, nusprendžiau padovanoti Kauno klinikinei ligoninei 365 ritinėlius“, – pasakojo kaunietis D.Sirgedas.<br>D.Sirgedo nuotr.
„Vaikų ligų infekciniame skyriuje neradęs tualetinio popieriaus, nusprendžiau padovanoti Kauno klinikinei ligoninei 365 ritinėlius“, – pasakojo kaunietis D.Sirgedas.<br>D.Sirgedo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jul 24, 2015, 2:52 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 6:21 AM

Atvykęs į Infekcinių ligų skyrių, kuriame gydomi vaikai, D.Sirgedas išklausė medikų instruktažo, kaip svarbu dažnai ir teisingai plauti rankas.

„Iš karto pradėjau vykdyti šį nurodymą, tada pasigedau popierinių rankšluosčių, patikrinau tualetą, ten nebuvo ir tualetinio popieriaus. Seselės paprašius atnešti išgirdau atsakymą: „Senai nebenaudojam“!

Reikėjo tada matyti mano veido išraišką, tikrai pasimečiau, kad nežinau, ką šiais laikais ligoninėje naudoja vietoje tualetinio popieriaus. Mandagiai man buvo paaiškinta, kad tokia ligoninės politika – reikia atsivežti savo. Nepuoliau su tuo ginčytis, bet ką daryti žmogui, atvežtam su Greitąja ir tokios ligoninių politikos nežinančiam?“, – įspūdžiais viešai pasidalijo mažosios pacientės tėvas.

D.Sirgedas negalėjo palikti savo dukters, su kuria ligoninėje praleido kelias dienas.

Jis skubiai paskambino savo motinai, kuri atvežė popierių.

Infekcinių ligų skyriuose tualetinis popierius – itin reikalingas daiktas, jomis užsikrėtę žmonės dažnai viduriuoja.

„Suprantu, kad gydymo įstaigos gyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau tualetiniu popieriumi jos turėtų pasirūpinti. Skyriuje niekur neparašyta, kad ligoniai turi patys jo atsivežti“, – stebėjosi D.Sirgedas.

Po šio akibrokšto kaunietis padovanojo ligoninei 365 tualetinio popieriaus ritinėlius, kad kasdien jo netrūktų ištisus metus.

Jei D.Sirgedas kalba tiesą, kyla klausimų dėl ligoninės atstovų sugebėjimo tinkamai paskirstyti lėšas.

Neseniai ši gydymo įstaiga įsigijo du prabangius tarnybinius 2014 metų laidos visureigius „Mitsubishi Outlander“, o privačiai advokatų kontorai už teisines paslaugas iš savo biudžeto skyrė apie 240 tūkst. litų (69,5 tūkst. eurų). 2014 metų gruodžio 31 dienos Kauno klinikinės ligoninės finansinės ataskaitos duomenimis, jos finansiniai įsipareigojimai sudarė 12,93 mln. litų (3,74 mln. eurų).

Popieriaus stygiaus nėra?

Kauno klinikinės ligoninės atstovas ryšiams su visuomene Gediminas Stanišauskas:

„Labai abejojame politiko D.Sirgedo „Facebook“ profilyje paskelbto teiginio teisingumu, apie esą slaugytojos pasakytus žodžius, jog tualetinis popierius seniai nenaudojamas. Ligoninės skyriams yra numatytos higieninių reikmenų mėnesinės normos ir kiekvienas skyrius jų gauna. Prireikus nustatytas jų kiekis gali būti padidintas, atsižvelgiant į pacientų srautą. Dar birželio 9 dieną šiam Infekcinių ligų skyriui iš sandėlio tualetinio popieriaus buvo skirta dviem mėnesiams į priekį. Jau vien todėl politiko teiginiai, esą popieriaus nėra – neatitinka tikrovės.

Taip pat kyla klausimas, kodėl tarybos narys nereiškė jokių pretenzijų nei skyriaus vadovybei, nei ligoninės administracijai, o tariamą problemą perkėlė į “Facebook“ erdvę, pavadindamas skambiu ir dėmesį patraukiančiu pavadinimu “TUALETINIO  POPIERIAUS TAISYKLĖ“, tarsi norėdamas pasireklamuoti („Nupirkau pilną mašiną, kaip aš pavadinau, paskutinės vilties ritinėlių ir nuvežiau šiandien ligoninėn...“).

D.Sirgedo įrašas socialiniame tinkle pasirodė dar 2015 metų liepos 3 dieną, o apie labdarą Kauno klinikinės ligoninės administracija sužinojo tik gavusi paklausimą iš Sveikatos apsaugos ministerijos. 

Manome, kad ši „gerumo akcija“ yra prasidedančios 2016 metų Seimo rinkimų kampanijos dalis, politikui siekiant savireklamos, be didelių finansinių investicijų eskaluojant problemą, kurios nėra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.