Vagių pėdsakai pareigūnus nuveda ir į lombardus

Anonimai nepageidaujami

Ieškoti vogtų daiktų pareigūnai užsuka į lombardus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Ieškoti vogtų daiktų pareigūnai užsuka į lombardus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 24, 2015, 9:10 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 4:23 AM

Nužudytos dailininkės artimieji pasigedo antradienį, o jos daiktai buvo atsidūrę lombarde.

Portalo lrytas.lt žiniomis, dailininkės planšetinį kompiuterį ir mobilųjį telefoną policijos pareigūnai paėmė iš vieno vyro, kai šis juos atnešė į lombardą.

Kada lombardų darbuotojams kyla įtarimų, kad jiems atnešami daiktai gali būti vogti?

Anonimai nepageidaujami

Vilniaus centre, šalia Lukiškių aikštės įsikūrusio lombardo darbuotojas pasakojo, jog nuo vagių saugosi reikalaudami asmens dokumentų. Kiekvienas asmens dokumentą pateikęs klientas turi pasirašyti, jog lombardui pristatytas daiktas – jo nuosavybė.

„Vogtą daiktą atnešęs ir asmens dokumentą pateikęs asmuo tuomet pripažintų, kad yra vagis“, – teigė lombardo darbuotojas.

Jei paaiškėja, kad į lombardą pakliuvo vogtas daiktas, jį pasiimtų policija, o lombardo savininkai dėl padarytos žalos turėtų kreiptis į teismą ir pareikšti ieškinį jį pristačiusiam asmeniui.

Televizorių išsivežė policija

Vilniaus centre veikiančiame lombarde tokia situacija pasitaikė tik kartą. Pašnekovas prisiminė, jog su šunimi į lombardą užsukę du neblaivūs vyrai atnešė televizorių.

Po kelių dienų jo ieškoti atvyko policijos pareigūnai. Nustatę, kad televizorius vogtas, pareigūnai jį išsivežė. Už televizorių lombardas vyrams buvo sumokėjęs tik 100 litų, todėl jų neieškojo ir nebandė susigrąžinti pinigų.

Kito, Kalvarijų gatvėje įsikūrusio lombardo darbuotojai tikino esantys dar griežtesni. Jie prašo ne tik asmens dokumento, bet ir pristatytų daiktų pirkimo kvitų.

Daiktus saugo mėnesį

Vilniuje veikiantys lombardai superka ne tik brangiuosius metalus ir iš jų pagamintus papuošalus, bet ir kompiuterius, mobiliuosius telefonus.

Daiktai lombarde saugomi mėnesį. Jei savininkas nori juos susigrąžinti, turi grąžinti už juos gautą paskolą bei sumokėti palūkanas. Policijos pareigūnai neabejoja, jog nemažai vogtų daiktų atsiduria lombarduose, nes tai – greičiausias būdas juos parduoti. Pinigų už vogtus daiktus gavę nusikaltėliai jų atsiimti paprastai nebeateina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.