Premjeras: liberalai prisideda prie „Jūrų laivininkystės“ bėdų

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad Liberalų sąjūdis neprisideda prie konstruktyvaus šios įmonės problemų sprendimo<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad Liberalų sąjūdis neprisideda prie konstruktyvaus šios įmonės problemų sprendimo<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 11:44 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 6:52 AM

„Opozicija turi teisę kreiptis į prokuratūrą ar bet kokią kitą instituciją, tačiau akivaizdu, kad Liberalų sąjūdžio vadovui E. Masiuliui šiandien rūpi ne žmonės, kurie įstrigę „Lietuvos jūrų laivininkystės“ laivuose užsienyje, bet dėmesys viešojoje erdvėje. Vyriausybė nedelsdama sušaukė posėdį ir ieškojo išeities iš susidariusios situacijos. Priimtas šiuo metu tinkamiausias ir racionaliausias sprendimas tam, kad būtų pasirūpinta laivuose įstrigusiais jūrininkais. Dabar jau vykdomi mokėjimai, laivai bus išlaisvinti artimiausiu metu, planuojami ir tolesni krovinių gabenimai“, – Premjero žodžius cituoja Vyriausybės spaudos tarnyba.

Praėjusią savaitę įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ suteikė SEB bankui garantiją dėl 3 mln. eurų komercinės paskolos, kuri atiteko LJL. Kaip garantiją LJL „Lietuvos geležinkeliams“ įkeis laivą „Venta“.

„Paskola yra komercinė, tad nemanome, kad Konkurencijos taryba dėl to turėtų įžvelgti netinkamų sandorio pusių. Bet mane stebina E. Masiulio pasisakymai – juk Seimo narys tikrai žino, kad būtent jo vadovavimo Susisiekimo ministerijai laikotarpiu „Lietuvos jūrų laivininkystei“ buvo suteikta didžiausia paskola, po 2008 metų įmonės finansinė padėtis ėmė prastėti. – sako A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.