Nepatiko sriuba? Kreipkitės į teismą!

Galima pamanyti, kad Lietuvos teismai geriausiai žino, kada šalies gyventojai turėtų ilsėtis, ką skaityti ir net kokius patiekalus rinktis pietums.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 20, 2015, 6:14 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 9:15 PM

Dar nenurimo šurmulys dėl skandalingo Vilniaus apylinkės teismo sprendimo, kai Temidės tarnai ėmėsi jiems visiškai nebūdingų funkcijų – paskyrė privačios bendrovės „Achemos grupė“ vadovą.

Atrodo, nenustelbiamas noras išgarsėti užvaldė ir Klaipėdos apygardos administracinio teismo teisėjus, kurie nusprendė ištiesti ranką už pravaikštas iš darbo atleistam Palangos savivaldybės tarnautojui E.Balsiui.

Šis išdūmė pailsėti į Tenerifės salą Ispanijoje net nesužinojęs, ar jo prašymas išleisti eilinių atostogų patenkintas.

Savivaldybės vadovai nusprendė, kad E.Balsys neatliko visų būtinų užduočių, tačiau palangiškis tuo metu jau mėgavosi kaitria pietų saule.

Tarnautojas buvo atleistas iš darbo, bet teismas nusprendė, kad tai pernelyg griežta nuobauda ir už penkių dienų pravaikštą užtektų skirti tik papeikimą.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas pasiuntė žinią visiems darbdaviams: atostogos – šventas reikalas ir kiekvieno darbuotojo užgaidų turi būti paisoma. Jeigu ne – pagelbės teismas.

Susidaro įspūdis, kad teismai geriausiai žino ne tik atostogų laiką, bet ir tai, ką atostogaujančiam žmogui įdomu skaityti.

Žodžių junginys „perteklinė informacija“ tapo labai madingas teismo nutartyse – mat teisėjai turbūt pasijuto geriausiai išmanantys, kiek ir kokių žinių užtenka skaitytojams.

Gerai, kad lig šiol dar nesudarė temų sąrašo ir nepaskelbė, kiek ploto reikia skirti vienai ar kitai sričiai.

Turbūt nebetoli ta diena, kai teismai spręs, ką ir kada žmogus turėtų valgyti. Nepatiko žmonos virta šviežių daržovių sriuba? Kreipkitės į teismą, kad šis įpareigotų sutuoktinę virti raugintų kopūstų sriubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.