A. Butkevičius raginamas skubėti į Rygą ir daryti tvarką

Vyriausybės galva Algirdas Butkevičius antradienį Seime išgirdo raginimų skubiai vykti į Rygą, kur šį vakarą Lietuvos krepšinio rinktinė žais paskutines Europos krepšinio čempionato D grupės rungtynes su čekais ir daryti tvarką.

A.Butkevičius Rygoje stebėjo lietuvių kovą su latviais. Šios rungtinės buvo vienintelės, kurios Lietuvos krepšininkams nekėlė vargo.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Butkevičius Rygoje stebėjo lietuvių kovą su latviais. Šios rungtinės buvo vienintelės, kurios Lietuvos krepšininkams nekėlė vargo.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2015-09-10 14:16, atnaujinta 2017-10-16 13:36

Parlamentaru tapęs buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės veteranas Sergejus Jovaiša Seimo tribūnoje rudens darbų programą pristatinėjusio premjero ketvirtadienį paklausė, ar šis nesirengia vykti į Rygą.

„Nes kai buvote Rygoje per rungtynes su latviais, tai varžovai labiau išsigando“, – po ypač nesėkmingo trečiadienio Lietuvos krepšininkų žaidimo su estais vykti į Latvijos sostinę A.Butkevičių ragino konservatorius.

Premjeras juokdamasis atkirto tokių planų šį vakarą neturįs.

Tačiau naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį iš vizito Izraelyje sugrįžęs A.Butkevičius neslėpė sulaukęs ir daugiau panašių siūlymų. „Gavau tokių žinučių – sugrįžk iš Izraelio greičiau į Rygą, reikia tvarką padaryti dėl krepšinio“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Vis dėlto premjeras mano, kad krepšininkams Rygoje pavyks susitvarkyti ir be jo pagalbos. „Aš manau, kad ten yra patyrę treneriai ir žaidėjai. Tikėkimės, kad šiandien Lietuvos rinktinė tikrai laimės, nes tai yra svarbios rungtynės“, – vylėsi A.Butkevičius.

Trečiadienį Lietuvos krepšinio rinktinė Rygoje žaidė su kukloka Estijos rinktine ir tik vargais negalais ją įveikė 64:62, išvengdama ypač gėdingo pralaimėjimo. Prieš tai Lietuvos krepšininkai buvo patyrę skaudų pralaimėjimą Belgijos nacionalinei komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.