A. Butkevičius sutiko pasitikrinti melo detektoriumi

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjerui klausimas dėl melo detektoriaus sukėlė šypsnį, tačiau jis teigė sutiksiąs tai padaryti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjerui klausimas dėl melo detektoriaus sukėlė šypsnį, tačiau jis teigė sutiksiąs tai padaryti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2015, 2:56 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 9:17 AM

Pasitikrinimo melo detektoriumi klausimą Seime ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu iškėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

„Gerbiamas Ministre Pirmininke, kaip skelbiama spaudoje praėjus dviem dienoms po atlikto kartelinio susitarimo tyrimo, kuriame figūruoja ir jūsų žento įmonė „Ministerium“, Konkurencijos tarybos pirmininkas Keserauskas „turėjo“ pokalbį jūsų kabinete. Jūs, priešingai negu žiniasklaida, tvirtinate, kad tame pokalbyje apie žento įmonės reikalus nebuvo užsiminta nė žodžiu. Ar nesutiktumėte savo ir kitų klausimų, susijusių su jūsų žento reikalais, pasitikrinti melo detektoriumi?“, – klausė J. Razma.

Premjeras, kuriam šis klausimas sukėlė šypsnį, teigė sutiksiąs tai padaryti.

„Dėkui už klausimą. Tikrai sutikčiau dėl to, kad esu labai ramus ir elgiuosi labai sąžiningai. (...) Aš niekada savo darbo nesusieju su kažkieno interesais – tegul būna artimų ar svetimų žmonių. Aš dirbu labai principingai, atsakingai ir sąžiningai, ir tol dirbsiu, kol užimsiu šitas pareigas“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Apie savo žento įmonę Vyriausybės vadovo klausė ir Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius, Agnė Bilotaitė, Rokas Žilinskas.

A. Butkevičius priminė, kad dėl šios istorijos jau yra padaręs pareiškimą, pateiktą informaciją pavadino neteisinga, o žento akcijos įsigytos teisingai, skaidriai, netgi mokant pavedimais.

„Socdemai nesielgia taip, kaip elgiasi konservatoriai, nesistengia nutraukti bylų, netgi baudžiamųjų, jūsų kai kurių politikų vaikams, kurie apvogė „Snoro“ banko indėlininkus. Tai aš norėčiau, kad jūs grįžtumėte prie šito klausimo. Aš šitą klausimą esu uždavęs prokurorams, jie sakė susilaukę didžiulio spaudimo ir šiuo metu kol kas atnaujinti bylos negali. Bet aš žinau, kad ekonominiams nusikaltimams senaties nėra. O mano šeima visada elgėsi skaidriai, atsakingai. Aš, kaip Ministras Pirmininkas, ne vieną sykį esu pasakęs ir daugelis žino: niekada nedalyvavau, nedalyvauju ir nedalyvausiu nei organizuojant konkursus, ir niekada nedalyvausiu korupciniuose dalykuose“, – pabrėžė Premjeras.

ELTA primena, kad portalas 15min.lt savaitės pradžioje paskelbė publikaciją apie ryšių su visuomene bendrovę „Ministerium“, kurios 50 proc. akcijų turi A. Butkevičiaus dukters vyras Evaldas Vaitasius. Premjeras to nebuvo nurodęs savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, vėliau ją papildė įrašu apie žento bendrovę.

Anot portalo 15min.lt, šią įmonę lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Prieš E. Vaitasių viešųjų ryšių įmonę „Ministerium“ valdė Premjerui nemokamai patarinėjančios D. Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis, o pati patarėja metus buvo „Ministerium“ valdybos pirmininkė. Tačiau nei Premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė ryšių su šia įmone ar jos akcininkais iki šiol nebuvo deklaravę.

Pasirodžius publikacijai Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime A. Butkevičius pareiškė ją vertinąs kaip „purvinos rinkimų kampanijos“ dalį ir sakė neatmetąs galimybės kreiptis į teismą dėl jo, kaip Vyriausybės vadovo, reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.

Trečiadienį Ministro Pirmininko konsultantė visuomeniniais pagrindais, konsultavusi Pažangos tarybos klausimu, D. Kutraitė-Giedraitienė įteikė Premjerui prašymą dėl jos pasitraukimo iš šių pareigų.

Ryšių su visuomene bendrovės „Ministerium“, vieno portalo įtrauktos į žiniasklaidos skandalą, savininkai trečiadienį paskelbtame pareiškime pareikalavo portalo „15min“.lt“ paneigti šmeižtą, nes bendrovės reputacijai suduotas didelis smūgis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.