Vilniaus savivaldybėje laužomos ietys dėl vaikų darželių

Vilniaus opozicijos atstovai kaltina

Vilniaus opozicijos atstovai kaltina valdančiuosius neskaidriai parenkant verslo partnerius, kurie statytų privačius darželius valstybės sklypuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus opozicijos atstovai kaltina valdančiuosius neskaidriai parenkant verslo partnerius, kurie statytų privačius darželius valstybės sklypuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2015, 5:42 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:15 AM

Kaip BNS sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis, įtarimų sukėlė tai, kad viešosios įstaigos „Ikimokyklinio ugdymo centras“ steigėjais, pagal savivaldybės sutartį, planuoja tapti savivaldybė, viešoji įstaiga „Amici Art“ bei „Poli statyba“. Abi įstaigos registruotos vienu adresu Kaune. Registrų centro duomenimis, bendrovės „Poli statyba“ akcininkas yra Šarūnas Garmus, tuo metu „Amici Art“ dalininkė yra Margarita Garmutė.

Pagal sutartį, naujai įsteigta viešoji įstaiga, mainais už valstybės sklypą Vilniuje, Žemynos gatvėje, įsipareigotų pastatyti 250 vietų privatų darželį ir jį valdyti. Taryba turėjo svarstyti klausimą trečiadienį, tačiau jis išimtas iš darbotvarkės.

„Abiejų įmonių dalininkai, ko gero, yra vienos šeimos nariai, nes pavardės sutampa. Toliau – vienoje jų dirba tik šeši žmonės, įstatinį kapitalą formuoja įnešdami tik eurą, įstatinis kapitalas minimalus. Tai kaip bendrovė per metus gali pastatyti tokį objektą? Mums taip pat niekas nepasakė, kokiais kriterijais remiantis buvo atrinkti partneriai. Mano supratimu, tai yra neatsakingas žemės parceliavimas neaiškiems tikslams“, – BNS sakė Ž.Šilgalis.

Jis tvirtino gavęs R.Šimašiaus patikinimą, jog savivaldybė kreipsis į STT, kad sutartis būtų įvertinta antikorupciniu požiūriu.

„Jei būtų atliktas antikorupcinis vertinimas, o tą gali atlikti ir STT (...), jei niekas nematys nieko blogo, galėsime ramia sąžine tai išspręsti“, – sakė jis.

Tuo metu Vilniaus meras Remigijus Šimašius BNS tikino, kad projektas yra skaidrus, o klausimas išimtas nesant aiškumo dėl projekto finansavimo.

„Kokių nors dalykų, kurie leistų sukelti abejonę paties projekto sėkme ir skaidrumu, aš neturiu ir negirdėjau. Jei tokių išgirsčiau, rimtai atkreipčiau dėmesį. Klausimas išimtas, nes privatūs investuotojai dar nėra pasirengę, nėra aiškumo dėl projekto finansavimo“, – BNS sakė R.Šimašius.

Anot jo, šiame projekte dalyvauti norėjo apie 30 verslo subjektų, o partnerių atranka steigiant viešąsias įstaigas vykdoma vadovaujantis kriterijais, kurie „patvirtinti administracijoje“. Meras taip pat pabrėžė, kad savivaldybė, kuri turėtų tik dešimt iš 100 balsų viešojoje įstaigoje, tėra priverstinė dalininkė ir neplanuoja aktyviai dalyvauti valdant darželį, nes įstatymai leidžia perduoti žemę tik tuo atveju, jei objektą joje valdys ir savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.