Sekso orgijas prostitutės kelia tiesiog namo kieme

Saugodami savo kiemą nuo prostitučių ir jų klientų, Pylimo gatvės 61-ojo namo gyventojai įsirengė vartus, tačiau nekviesti svečiai juos greitai sulaužė.

Pylimo gatvės 61-ojo namo gyventojai vartų jau neberakina.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pylimo gatvės 61-ojo namo gyventojai vartų jau neberakina.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Oct 26, 2015, 8:20 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 9:30 PM

Pylimo gatvės 61-ojo namo gyventojai nesulaukia pagalbos nei iš savivaldybės, nei iš policijos. Pamėginę patys apsaugoti savo kiemą nuo prostitučių ir jų klientų, vilniečiai suprato, kad kova bergždžia.

Šlapimu ir išmatomis dvokianti tarpuvartė, kieme besimėtantys panaudoti prezervatyvai ir švirkštai. Tai kiekvieną rytą pasitinka išėjusius iš namų gyventojus.

Mat šalia namo – prostitučių susirinkimo vieta.

„Laukdamos klientų jos spjaudo saulėgrąžas, keikiasi baisiausiais keiksmažodžiais, nieko nesibaimindamos gatvėje geria alų. Kelis kartus pamėginau sudrausminti ir namo grįžau lyg apspjaudyta. Be to, man priminė, kad už pastabas namo galiu sveika nebegrįžti“, – baisėjosi Pylimo gatvės 61-ajame name gyvenanti Vilma.

Sutemus prostitutės su klientais sekso orgijas kelia namo kieme, po langais. O kartais laisvo elgesio merginos nelaukia net tamsos.

Įstačius vartus netrukus buvo sulaužyta vartų spyna. Pataisius – vėl tas pat.

Po kelių kartų gyventojai nusprendė daugiau vartų neberemontuoti. Dabar jie atlapi.

Vilniečiai ne kartą kreipėsi į savivaldybę ir policiją, tačiau pareigūnai atšovė, kad gatvėje stovėti nedraudžiama.

„Prostitucija yra uždrausta, bet kovoti su ja niekas nesiryžta“, – stebėjosi Pylimo gatvės 61-ojo namo gyventoja Rimantė.

Dėl prostitučių kaimynystės šiame name niekam neįsiūlysi buto. Nors dabar kaip tik vienas parduodamas, apsilankiusi jauna šeima su dviem vaikais neslėpė – norisi kuo greičiau iš čia sprukti.

Rimantė su kaimynais ne vieną kartą mėgino pagalbos ieškoti ir savivaldybėje, bet iš paskutinio atsakymo suprato, kad ir valdininkai bejėgiai.

Paaiškinęs, kad Administracinių teisės pažeidimų kodeksas nustato atsakomybę už vertimąsi prostitucija, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Švaikauskas nurodė, jog tik policijos pareigūnai turi teisę pradėti administracinę teiseną dėl šių pažeidimų.

Todėl savivaldybė skundą persiuntė Vilniaus vyriausiajam policijos komisariatui, bet iš jo gyventojai jokios pagalbos nesulaukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.