L. Linkevičius: „Jokių pastabų iš Varšuvos dėl tautinių mažumų“

Su naujosios Lenkijos valdžios

L.Linkevičius apsilankė Lenkijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
L.Linkevičius apsilankė Lenkijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-06 16:13, atnaujinta 2017-10-05 12:04

Lenkijos sostinėje L. Linkevičius susitiko su naujojo Prezidento Andrzejas Duda vyriausiuoju patarėju užsienio politikos klausimais Krzysztofu Szczerski ir kitais politikais. Pasak ministro, A. Duda į santykius su Lietuva žvelgia labai atidžiai ir konstruktyviai.

„Cituojant K. Szczerski – jis pats akcentavo, kad mes turime suformuoti pozityvią dvišalių santykių darbotvarkę ir kurti pozityvą. Tai rodo, kad nusiteikimas labai palankus ir turime tai išnaudoti“, – telefonu iš Varšuvos Eltai sakė L. Linkevičius.

Pasak ministro, nei iš K. Szczerski, nei iš potencialaus užsienio reikalų ministro Witoldo Waszczykowski iš „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partijos jis neišgirdo pastabų apie prastą lenkų tautinių mažumų padėtį.

„Neišgirdau nieko, kas būtų kaip priekaištavimas arba nepasitikėjimas. Tikrai to nebuvo. Aš manau, mes tuos nesklandumus, kurie kartais pasitaiko, tikrai išspręsime konstruktyviai kalbėdami (...). Sakėme, kad turime spręsti tas problemas, kurios yra mūsų vidaus politika“, – kalbėjo L. Linkevičius. Patį V. Waszczykowski L. Linkevičius apibūdino kaip „šiltą ir konstruktyvų“ asmenį.

Pasak L. Linkevičiaus Lietuvą ir Lenkiją šiuo metu sieja ne tik bendri energetiniai projektai, bet ir bendros grėsmės saugumui, taip pat sutampantys lūkesčiai dėl sprendimų 2016 m. Varšuvoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime.

ELTA primena, kad vasarą Lenkijoje prezidento rinkimus laimėjęs A. Duda yra konservatyvios „Teisės ir teisingumo“ partijos atstovas. Neseniai vykusiuose parlamento rinkimuose ši dešiniosios pakraipos partija užsitikrino absoliučią daugumą Lenkijos Seime – žemesniuosiuose parlamento rūmuose, o Lenkijos premjere greičiausiai bus PiS atstovė Beata Szydlo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.