Algirdas Butkevičius pasiūlė išsigydyti „pažymų ligą“

Apie galimus neteisėtus Seimo

„Visų lygių politikai turėtų suprasti, kad su tokiais dalykais negalima neatsakingai elgtis“, – teigia premjeras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Visų lygių politikai turėtų suprasti, kad su tokiais dalykais negalima neatsakingai elgtis“, – teigia premjeras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2015, 1:20 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 6:16 PM

„Man buvo pasakyta, kad yra informacija. Aš tą informaciją buvau gavęs pirmas, tikriausiai dar prieš pateikiant viešai, bet kada mes įvardijame pavardes, turime būti tikri, kad tokie atvejai buvo. Jeigu nesame tikri, manau, reikėtų tokių dalykų viešai nepateikti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jis pabrėžė, kad prezidentė per jųdviejų susitikimą minėjo turinti informacijos, o ne gavusi specialiųjų tarnybų pažymą.

Paklaustas, kaip reagavo į valstybės vadovės suteiktą informaciją, Vyriausybės vadovas tvirtino, kad ne jo kompetencija aiškintis tokius dalykus.

„Ne mano kompetencija aiškintis. (...) Jie patys (Seimo nariai) nutarė, kad kreipsis per Seimo pirmininkę (į specialiąsias tarnybas). Kai jau pradės visi tuo klausimu užsiimti..., nemanau, kad labai verta“, – sakė A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę susitikusi su Seimo valdybos nariais D.Grybauskaitė užsiminė, kad prieš pat slaptą balsavimą dėl Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame pašaliniai asmenys bandė paveikti būsimą politikų sprendimą.

Tačiau kaip šio susitikimo dalyviai minėti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Julius Sabatauskas, šio komiteto narys Vytautas Gapšys ir Kaišiadoryse rinktas Seimo narys Bronius Bradauskas BNS kategoriškai paneigė vykus tokį susitikimą. Socialdemokratas J.Sabatauskas ir „darbietis“ V.Gapšys tvirtino jau kelerius metus nebuvę Kaišiadoryse.

A.Butkevičius ketvirtadienį sakė, kad politikams reikėtų išsigydyti „pažymų ligą“.

„Artėjant Seimo rinkimams reikia tą ligą išgydyti, kuri, manau, kai kada skamba visuomenėje visiškai nepagrįstai. Dažnai manipuliuojama kažkokiomis pažymomis, kažkokiais raštais, savotiškai tampa vos ne pažymų liga Lietuvoje politikų lygiu, o paskui ta pati liga persiduoda ir visuomenei. Visa tai dažnai pagrįsta emocijomis, o po kurio laiko pamatoma, kad tai buvo tik burbulas. Tai tikrai neprideda solidumo politikams“, – kalbėjo premjeras.

„Visų lygių politikai turėtų suprasti, kad su tokiais dalykais negalima neatsakingai elgtis“, – akcentavo jis.

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė, gavusi specialiųjų tarnybų patikinimus, kad prezidentės paminėtos informacijos jie neturi ir neteikė, ketvirtadienį žurnalistams sakė, jog dabar Seimas laukia naujo kandidato į generalinius prokurorus.

„Esu gavusi atsakymus iš struktūrų, į kurias kreipiausi, ir tai patvirtina tą patį, kas pasakyta ir žodžiu, kad tokios informacijos jie neturi ir niekam neteikė. Todėl, manau, tie klausimai labai aiškūs – kad Seimas labai skaidriai ir atsakingai svarstė kandidatus. Tam tikras šešėlis, mestas ant Seimo, yra be jokio pagrindo. Todėl lauksime teikiamo kandidato“, – teigė ji.

Tuo metu premjeras mano, kad nauja kandidatūra dar prieš teikimą turėtų būti suderinta su Seimu.

„Manau, ši istorija turėtų baigtis vieną kartą suprantant, kad prieš teikiant kandidatūrą turėtų susitikti Seimo vadovybė ir prezidentė. Jeigu reikia, dar ir frakcijos seniūnus pasikviesti ir aptarti, išdiskutuoti apie tą kandidatūrą, dėl kurios bus balsuojama. Manau, mes visi esame žmonės, susitikimo metu galima aiškiai pasisakyti apie kandidatą, kuo jis tinkamas arba netinkamas“, – tvirtino A.Butkevičius.

„Jeigu bus išsamus dialogas, atviras pokalbis ir dar bus duotas terminas keletą dienų apgalvoti, apsvarstyti toliau frakcijose, jeigu reikia, dar susitikti su įvairiais socialiniais partneriais. Prieš patį teikimą (kandidatūros), manau, reikėtų aiškiai žinoti galutinę kiekvienos frakcijos nuomonę, žinoti Seimo valdybos nuomonę ir informuoti prezidentę, kad jokių užkulisinių žaidimų nebus“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.