Pragariški antigėjų angelo gundymai

Dešinysis smegenų pusrutulis sako, kad būtina pasinaudoti tokia puikia proga šauniai pasirodyti prieš radikaliąją rinkėjų tamsuomenę ir dar kartą įspirti supuvusiai Europai. Bet kairysis konstatuoja, kad drauge visą Lietuvėlę pastūmėsi Rusijos ar net kokios Saudo Arabijos link. Tad ką daryti?

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Nov 13, 2015, 6:55 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:36 PM

Taip šiuo metu blaškosi didelė dalis Seimo narių, pirmiausia konservatorių, o kartu su jais ir visas parlamentas. Blaškymosi priežastis – žymiojo antigėjaus P.Gražulio pataisos bausti piniginėmis baudomis už „konstitucinių šeimos vertybių niekinimą“.

Žinoma, įspūdinga jau vien tai, kad ši išsituokusio tradicinės šeimos gynėjo kūryba apskritai pasiekė priėmimo stadiją, o Seimui teliko paskutinis balsavimas. Bet čia ir prasidėjo mindžikavimas, kol galiausiai vakar šis klausimas buvo išbrauktas iš darbotvarkės.

Tai gal net ir nebūtų atsitikę, bet šįkart į liberalų ir socialdemokratų pusę persimetė visi konservatoriai, kurių didelė dalis anksčiau rėmė P.Gražulį, „tvarkiečius“ ir potraukį prie tradicinės šeimos taip pat pajutusius „darbiečius“.

Savo viražą dešinieji paaiškino taip: jie staiga prisiminė, kad šeima kol kas nėra deramai aiškiai apibrėžta Konstitucijoje, todėl pirma reikia padaryti tai, o jau tada bus galima priimti tokius įstatymus.

P.Gražulis, žinoma, rėkė ant visų oponentų: šeimos priešai! Pastarieji ragino rėksnį sugrįžti iš šventojo karo prieš gėjus pas žmoną, o premjeras A.Butkevičius graudeno tautos išrinktuosius pagalvoti, „kaip Lietuva atrodys tarptautiniu lygiu“. Žodžiu, spektaklis kaip reikiant.

Premjerui galima priminti, jog Lietuva „tarptautiniu lygiu“ jau „atrodo“ mažiausiai dėl trijų dalykų. Viena – šis projektas jau paskutinės stadijos, antra – jo autorius vienos iš valdančiųjų frakcijų seniūnas, trečia – jį remia didelė dalis pačios valdančiosios koalicijos. Taigi jei jis bus nepriimtas, išgelbės tik dalį to įvaizdžio.

O jei bus toliau trypčiojama, rinkėjų laukia nauji spektakliai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.