Dalia Grybauskaitė dar kartą įgėlė Rusijai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

D.Grybauskaitė pareiškė, kad Lietuva nedalyvaus antiteroristinėse koalicijose, kuriose bus Rusija.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitė pareiškė, kad Lietuva nedalyvaus antiteroristinėse koalicijose, kuriose bus Rusija.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-20 14:29, atnaujinta 2017-10-03 16:28

Anot Prezidentės, Vilniaus bendradarbiavimas su Maskva kovojant prieš terorizmą šiuo metu yra neįmanomas, nes Rusija vykdo teritorinę okupaciją Ukrainos Krymo pusiasalyje ir Gruzijos Pietų Osetijos bei Abchazijos regionuose.

„Norėčiau priminti, kad yra sukurta vadinamoji Vakarų koalicija, kuri kovoja su ISIS, ir joje dalyvauja Lietuva“, – Palangoje po tradicinio trijų Baltijos šalių prezidentų susitikimo žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Po teroristinių išpuolių Paryžiuje Rusija ir Prancūzija pradėjo glaudžiau bendradarbiauti koordinuojant savo kovinius veiksmus Sirijoje. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šalies kariniam jūrų laivynui nurodė bendradarbiauti su prancūzų karo laivais. Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as kitą antradienį vyks į Vašingtoną, o ketvirtadienį – į Maskvą aptarti kovos su „Islamo valstybe“ ir padėties Sirijoje.

Buvęs Prancūzijos vadovas tarptautinę bendruomenę taip pat paragino aktyviau bendradarbiauti su Rusija sprendžiant tarptautinio terorizmo problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.