Operacija Vilniuje sujaukė S. Skvernelio planus

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis atšaukė savo planuotą vizitą į Briuselį ir aiškinasi situaciją Lietuvoje. Ministras nusprendė pakeisti planus po operacijos Vilniuje, per kurią praėjusią naktį buvo gaudomas pareigūno ginklą pagrobęs vyras.

Dėl operacijos Vilniuje S. Skvernelis atšaukė vizitą Briuselį.<br>T.Bauro nuotr.
Dėl operacijos Vilniuje S. Skvernelis atšaukė vizitą Briuselį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2015, 8:10 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:22 PM

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ketvirtadienio vakarą pareiškė, kad S.Skvernelis jai telefonu aiškino esą miegantis, nors Vilniuje tuo metu vyko ginkluoto bėglio gaudynės.

Ministras po L.Graužinienės pareiškimų apie netinkamą požiūrį į vykusią operaciją pasakė, kad jam teko nutraukti pokalbį telefonu, nes ji trukdė ministrui dirbti.

„Buvo keistas ir neadekvatus pokalbis, Seimo pirmininkei bandant auklėti ar paaiškinti, kaip policija turi darbuotis. Kai vyksta tokie darbai, tiesiog norisi, kad niekas netrukdytų eterio be reikalo“, – savo požiūrį į pokalbį pateikė S.Skvernelis.

„Aš nenorėčiau privačių pokalbių komentuoti, bet kadangi jau išėjo dalis to komentaro, tai nelabai ir supratau, ko ji norėjo“, – paklaustas, kokiu tikslu jam skambino L.Graužinienė, sakė ministras. Ketvirtadienį apie pabėgusį ginkluotą vyrą ministras sakė informavęs premjerą, kuris yra jo tiesioginis vadovas, tuo metu Seimo pirmininkei teigė nematęs reikalo skambinti.

„Aš nematau reikalo skambinti Seimo pirmininkei, nes ji yra niekuo dėta šitoje situacijoje. O premjeras yra informuotas, jis tiesiogiai kontaktavo, bendravome, apie visas detales viską premjeras žino“, – aiškino S.Skvernelis.

Paklaustas, ar Seimo pirmininkė jį pakėlė iš miego, ministras atsakė: „Baikit jūs, dar nebuvo surastas įtariamasis.“

„Darbietė“ L.Graužinienė savo ruožtu ketina Seime kelti vidaus reikalų ministro politinės atsakomybės klausimą dėl jo požiūrio į incidentą, kai buvo pagrobtas policininkų ginklas. „Surinksiu rytoj (penktadienį) frakcijų seniūnus ir kelsiu klausimą dėl ministro asmeninės atsakomybės ir požiūrio į situaciją“, – ketvirtadienio vakarą sakė L.Graužinienė.

Ją šokiravo, kad ketvirtadienio vakarą paskambinus pasidomėti apie situaciją vidaus reikalų ministras pareiškė buvęs pažadintas iš miegų, o penktadienį išskrenda į Briuselį.

„Saugiai išvežėme Baltijos Asamblėjos svečius į viešbutį, grįžusi į Seimą paskambinau ministrui S.Skverneliui ir paprašiau informuoti apie padėtį, po 5 minučių pokalbio jis pasakė, kad aš jį pakėliau iš miego, kad jis šiuo metu miega, o ketvirtą valandą išskrenda į Briuselį. Štai koks ministro požiūris į situaciją. Manau, kad ministras negali šitaip elgtis. Tikrai kelsiu klausimą dėl jo asmeninės atsakomybės“, – sakė parlamento vadovė.

Paklausta, ar ministrui gali būti surengta interpeliacija, L.Graužinienė teigė, kad yra įvairių formų.

Vilniuje ketvirtadienio naktį po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos sulaikytas Igoris Molotkovas, kuris buvo pabėgęs su automatiniu ginklu, pagrobtu iš policijos pareigūno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.