Telšiškius penkias valandas terorizavo balsas iš stadiono

Iš pirmadienio į antradienį naktį Telšių stadione, Birutės gatvėje, kaukianti signalizacija su nuolat skambančiu raginimu: „Prašome evakuotis“ vienus gyventojus nervino, kitus – ne juokais išgąsdino. „O kas, jeigu tai teroristų darbas?“ – svarstė žmonės skambindami Bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Telšių stadionas dar nepriduotas, o jau prasidėjo nemalonumai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Telšių stadionas dar nepriduotas, o jau prasidėjo nemalonumai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 24, 2015, 11:19 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:01 AM

Beje, stadionas ne tik neveikia, bet ir po rekonstrukcijos dar nepriduotas.

Kaukiančios sirenos girdėjosi ne tik aplinkinėse Žemaitės, Džiugo, Kalno, bet ir Vilniaus, Luokės, Masčio gatvėse.

Ilgas valandas be paliovos kaukusi signalizacija tarp gyventojų sukėlė panikos audrą. Nuolat buvo girdimas vyriškio balso įrašas, raginantis evakuotis iš pastato: „Dėmesio! Dėl kilusio pavojaus pradedama pastato evakuacija.

Klausykite personalo nurodymų. Prašome išlikti ramiems ir padėti tiems, kam reikia pagalbos. Išeikite iš pastato, kiek galima greičiau. Eikite link pastato išorės. Greičiausias kelias išeiti iš pastato pažymėtas“.

Netrukus socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pasipylė telšiškių komentarai, kuriuose jautėsi baimė dėl galimo teroristų išpuolio.

Tačiau atsirado bebaimių smalsuolių, kurie iš atokesnių miesto vietų atvyko specialiai pažiūrėti iš arti, kas vyksta stadione. Telšiškiai išmaniaisiais telefonais įrašinėjo sirenas ir pranešėjo balsą.

Kadangi policijos patrulių ekipažai važinėjo aplink stadioną, gyventojai dar labiau panikavo ir apie savo nerimą komentavo internete. „Sakė kažką sustabdė Kelių policija ir nieko nežino, o čia suka ir suka policija. Kokį čia cirką daro, aš nesuprantu! Tiek laiko reikia tvarkyt“, – piktinosi komentatorė.

Nežinioje gyventojai išbuvo iki pat ryto.

Antradienį Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato internetinėje svetainėje atsirado pranešimas apie gedimą rekonstruojamame stadione.

Siekdami išsiaiškinti situaciją ir sužinoti realią kylančio pavojaus grėsmę, baimindamiesi dėl savo saugumo, tiek bendruoju pagalbos telefonu 112, tiek tiesiogiai Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams vis skambino Birutės ir aplinkinių gatvių gyventojai. Diskusija apie įtartinus garsus užvirė ir socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje, kur buvo bandoma išsiaiškinti „evakuacijos“ priežastį.

Pasirodo, realus pavojus negrėsė, paprasčiausiai be reikalo įsijungė priešgaisrinė signalizacija. Pareigūnai gyventojus nuramino, o apie gedimą informavo atsakingus asmenis, kurie jį pašalino. Deja, kol buvo iškviesti atsakingi asmenys ir kol jie atvyko praėjo nemažai laiko. Pasak stadiono apylinkėse gyvenančių telšiškių, ramybės nebuvo net apie 5 valandas.

Pareigūnai dėkoja, kad gyventojai reaguoja į įtarimą keliančius garsus ir apie juos informuoja policiją. Visi raginami bet kokiu atveju, pastebėjus įtartiną asmenį, įtartiną daiktą ar garsą, nedelsiant apie tai pranešti bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Kaip antradienį sužinojome Telšių rajono savivaldybėje, už objekto, tai yra stadiono, saugojimą atsakingas rangovas viena uždaroji akcinė bendrovė. Objektas nėra pripažintas tinkamu naudoti, rangovas dar taiso komisijos nustatytus trūkumus.

Savivaldybės vyriausiosios viešųjų ryšių specialistės Skaistės Sadonytės teigimu, apie objekto viduje suveikusį garso signalą rangovą informavo apsaugos darbuotojai.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė informavo, jog dėl stadiono sirenos policija sulaukė maždaug dešimties gyventojų pranešimų.

A.Blaževičienė tvirtino, jog policijos darbuotojai nuramino visus, kurie kreipėsi ir teiravosi dėl įvykio, be to, patruliavo netoli stadiono, kad esant reikalui gyventojams galėtų suteikti informacijos apie susiklosčiusią situaciją. Jokių saugumo priemonių nesiimta, kadangi reali grėsmė gyventojams nebuvo iškilusi.

Kodėl net penkias valandas naktį staugė sirenos, A.Blaževičienė atsakė, kad pareigūnai, vos gavę informaciją nedelsiant informavo atsakingą įmonę apie gedimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.