Testas: ar jūs galite gyventi Lietuvoje?

Keli testo klausimai gali atsakyti, ar jūs pritapsite Lietuvoje. Atrodo paprasta, tačiau net ne visi Lietuvos gyventojai atsako teisingai.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 9:39 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:57 AM

Ką reiškia, jeigu lietuvis nežiūri į pašnekovo akis, o ką – jeigu žmogus vėluoja? Tai – tik keletas rekomenduojama atlikti į Lietuvą atvykusiems pabėgėliams.

Patikrinkite savo žinias ir jūs: pateikiame pirmąjį testą „Tarpkultūriniai ypatumai“. Jį galite rasti straipsnio viršuje.

Europos pabėgėlių fondo parengti socialinių ir psichologinių įgūdžių taikymo praktikoje esant įvairioms situacijoms testai tapo tikra interneto sensacija.

Tiesa, ne kiekvienas, išsprendęs testą apie tradicijas, šventes ar etiketą, gali džiaugtis puikiu įvertinimu. Socialiniuose tinkluose pasipylė diskusijos, ką iš testų apie Lietuvą sužino pabėgėliai ir ko nežino patys lietuviais.

100 klausimų rinkinys

Šio testų rinkinio parengimą koordinavusio Europos pabėgėlių fondo projektų valdymo skyriaus projektų vadovė Alina Goberytė portalui lrytas.lt teigė, kad testų rinkinys buvo sudarytas 2015 metų pradžioje.

„Testai skirti pabėgėliams, apgyvendinamiems pabėgėlių priėmimo centre, ir kitiems žmonėms, kurie domisi gyvenimu Lietuvoje, mūsų kultūra“, – kalbėjo pašnekovė. Jos teigimu, pasitaiko atvejų, kai spręsdami testus ir patys lietuviai negauna paties aukščiausio įvertinimo.

Anot A.Goberytės, testai yra tik dalis platesnės apimties projekto, o jų sprendimas derinamas su specialiais užsiėmimais, kuriuos į Lietuvą atvykusiems pabėgėliams veda specialistai.

Bendra projekto „Lietuva – pabėgėlių galimybių šalis“ vertė 445 tūkst. eurų, tačiau parengti testus kainavo kur kas pigiau.

„100 klausimų klausimyno ir situacijų parengimas, vertimas į anglų bei rusų kalbas bei interneto svetainės modulio sukūrimas, informacijos suvedimas į sistemą, maketavimas, virtualaus serverio paslaugų suteikimas kainavo apie 13 tūkst. litų (apie 3,7 tūkst. eurų – red.)“, – kalbėjo A. Goberytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.