I.Molotkovą paleidusiems pareigūnams nuobaudos kol kas neskirtos

Per incidentą niekas nenukentėjo.

I.Molotkovą paleidusiems pareigūnams nuobaudos kol kas neskirtos.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Molotkovą paleidusiems pareigūnams nuobaudos kol kas neskirtos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 12:50 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:31 PM

„Prokuratūra perdavė tą dalį medžiagos, kas susiję su pačia nusikalstama veika dėl automato pagrobimo ir pasišalinimo, ir, matyt, taip pat bus atliktas vertinimas. Kol kas tikrai negirdėjau, kad būtų procesinis vertinimas per Baudžiamojo kodekso prizmę dėl pareigūnų pareigų atlikimo ar neatlikimo. Kada bus čia priimtas procesinis sprendimas, tada policija galės pabaigti tarnybinį patikrinimą“, – žurnalistams penktadienį sakė ministras.

Klausiamas, ar pareigūnams, palikusiems ginklą be priežiūros, yra paskirtos kokios nors tarnybinės nuobaudos, S.Skvernelis pakartojo, kad pagal galiojančią tvarką, jeigu dėl to paties fakto atliekamas ikiteisminis tyrimas, tarnybinis patikrinimas sustabdomas, kol nepasibaigs ikiteisminis tyrimas.

ELTA primena, kad lapkričio pabaigoje šalyje buvo ant kojų sukeltos gausios policijos pajėgos, kai su pareigūnų tarnybiniu ginklu pabėgo į Vilniaus miesto šeštąjį policijos komisariatą pristatytas I.Molotkovas. Vyrą į komisariatą Pašilaičiuose pristatė Švenčionių komisariato pareigūnai.

Po kelių valandų gaudynių I. Molotkovas buvo sulaikytas sostinės Naujininkų mikrorajone, netoli buvo rastas ir automatas.

Dėl šios istorijos apie atsistatydinimą pranešė į konfliktą su Prezidente ir Seimo Pirmininke įsitraukęs S. Skvernelis, kuris vėliau persigalvojo.

Per incidentą niekas nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.