R. Šalaševičiūtė gali netekti ministrės pareigų?

Premjeras ir prezidentė turi

Po R.Šalaševičiūtės kalbų Sveikatos apsaugos ministerija gali turėti naują vadovą?<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Po R.Šalaševičiūtės kalbų Sveikatos apsaugos ministerija gali turėti naują vadovą?<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 1:12 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:00 AM

„Ji susikūrė daug problemų, kurios reikalauja atsakymų. Ji pasakė, kad yra padariusi nusikaltimą, kuris įtrauktas į Baudžiamąjį kodeksą. Iškart klausimas, kad tai turi tirti teisėsauga“, – ketvirtadienį BNS sakė A.Kubilius.

„Ir premjeras, ir prezidentė turi įvertinti, ar sveikatos apsaugos ministrė gali eiti pareigas. Jeigu žiūrėsime į tokius atvejus pro pirštus, pasiųsime labai blogą signalą žmonėms, kad politikai toleruoja kyšio davimą, jeigu tai daro ministras“, – teigė konservatorius.

Anot jo, jeigu nebus atitinkamos reakcijos, realu, kad opozicija inicijuos interpeliaciją R.Šalaševičiūtei.

Be to, A.Kubiliaus teigimu, ministrė turi kreiptis į teisėsaugą. Tuo metu opozicinio Liberalų sąjūdžio atstovas Gintaras Steponavičius BNS sakė nemanąs, kad interpeliacijai R.Šalaševičiūtei yra pribrendęs klausimas.

„Nemanau, kad tai pribrendęs klausimas šiandien. Sakyčiau, kad situacija su žemės ūkio ministre gerokai aštresnė. (...) Manau, geriau nuoširdus prisipažinimas negu veidmainystė“, – teigė jis. G.Steponavičiaus teigimu, sveikatos apsaugos ministrė turėtų imtis aktyvesnių veiksmų kovojant su korupcija sveikatos apsaugos sistemoje.

„Viena vertus, žmogaus prisidėjus ranką prie širdies prisipažinimas leidžia pasakyti, kad buvo gyvenime toks puslapis, atleiskite man, tai netoleruotina ir aš padarysiu viską, kad įsisenėjusios, įsišaknijusios atsidėkojimo tokiu būdu tradicijos būtų išgyvendintos.

Bet paradoksaliai skamba jos kalbėjimas, nes mes nematėme jokio ryškesnio proveržio per šiuos metus, kalbant apie tai, kad atsirastų pasitikėjimo tarp pacientų ir medikų kultūra, kad nebebūtų jaučiama būtinybės tai daryti. Dar liūdniau, kad visi tyrimai rodo, jog būtent sveikatos apsaugos srityje korupcija yra bene labiausiai paplitęs reiškinys“, – sakė liberalas.

Socialdemokratė ketvirtadienį Žinių radijui prisipažino prieš kelerius metus davusi kyšį medikams.

„Atvirai sakant, prieš penkerius ar šešerius metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta. Mano pastangos įkalbėti nepadėjo“, – sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji tvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija skiria dėmesį stambiajai korupcijai, ir pateikė pavyzdžių, jog dėl neskaidrių viešųjų pirkimų su pareigomis atsisveikino kelių gydymo įstaigų vadovai.

Vis dėlto ministrė pripažino, kad sunkiai sekasi kovoti su smulkiąja korupcija sveikatos įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.