Seimo vadovė pradžiugino savo kirpėją

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės kirpėjos iš Ukmergės Linos Šimonienės pastangos gražiai sušukuoti savo garsiąją klientę atsipirko – jos duktė Rūta Šimonytė jau darbuojasi parlamente.

Seimo pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė savo naująją padėjėją R.Šimonytę laiko labai perspektyvia darbuotoja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė savo naująją padėjėją R.Šimonytę laiko labai perspektyvia darbuotoja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė savo naująją padėjėją R.Šimonytę laiko labai perspektyvia darbuotoja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė savo naująją padėjėją R.Šimonytę laiko labai perspektyvia darbuotoja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 8:30 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:13 AM

Vos spėjusi baigti mokslus R.Šimonytė pirmąjį darbą gavo ne bet kur, o Seimo pirmininkės sekretoriate – 23 metų mergina tapo L.Graužinienės padėjėja.

Neabejojama, kad Seimo pirmininkė taip atsidėkojo savo kirpėjai L.Šimonienei už grožio paslaugas, kurias ji politikei teikė net negailėdama kelių valandų miego.

Mat L.Graužinienei tapus parlamento vadove ji turėdavo anksti išvažiuoti iš Ukmergės į Vilnių, todėl kirpėja savo salone jos laukdavo jau prieš šeštą valandą.

Tada L.Šimonienė ją kalbinusiai žurnalistei aiškino, kad naujasis ritmas jos neapsunkina, be to, malonu padėti kraštietei.

„Man ji yra tiesiog Loreta – sena pažįstama, mūsų krašto žmogus. Kas daugiau tokiam žmogui gali padėti, jei ne savi?“ – prieš kelerius metus kalbėjo du dešimtmečius politikę pažįstanti ir jos grožį dabar puoselėjanti ukmergiškė kirpėja.

Bet L.Graužinienė tikino, jog kirpėjos dukters įdarbinimą Seime lėmė ne ilgametė pažintis su jos motina: „Kiekvienas žmogus, tiek jo vaikai turi teisę į darbą, ir aš čia neturiu ko komentuoti.“

Seimo pirmininkė „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino, jog R.Šimonytė yra baigusi politologiją, ji pradeda pirmuosius žingsnius darbe, bet ateityje bus perspektyvi darbuotoja.

Tačiau įsitikinti padėjėjos gabumais gana keblu. Nuo ją norėjusių pakalbinti žurnalistų R.Šimonytė kažkodėl buvo slepiama – Seimo pirmininkės sekretoriato vadovas merginą užrakino kabinete ir valandą ją ten laikė.

Toks Seimo pirmininkės komandos elgesys nustebino politikus.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis apgailestavo, kad L.Graužnienės komanda formuojama nebūtinai laikantis profesionalumo ir kompetencijos kriterijų: „Labai dažnai į jos komandą patenka atsitiktiniai arba iš seniau pažįstami žmonės. Seimo pirmininkė, neturėdama stiprios politinės komandos, daro daug klaidų, ir tai matyti.“ 

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė atmeta žiniasklaidoje pasirodžiusią kritiką dėl jos sekretoriate įdarbintos Seimo Pirmininko padėjėjos Rūtos Šimonytės kompetencijos.

„Aš noriu labai atsakingai pasakyti: R. Šimonytė yra baigusi politikos mokslus ir šiuo metu toliau tęsia studijas. Tą darbą, kurį jinai dirba pagal darbų aprašą, jos išsilavinimas pilnai atitinka. Noriu atmesti bet kokias spekuliacijas ir išvedžiojimus dėl jos kompetencijos.

Jinai yra kompetentingas žmogus atlikti tą darbą, kuris yra jai pavestas“, – penktadienį spaudos konferencijoje Seime sakė L. Graužinienė.

Seimo vadovės teigimu, R. Šimonytės einamos pareigos reikalauja pačios žemiausios kvalifikacijos.

„Tai yra mažiausiai žinių reikalaujančios pareigos sekretoriate: priėmimas, užrašymas į eilę interesantų pas Seimo Pirmininką ir visų tų paprastų funkcijų atlikimas“, – sakė L. Graužinienė, atsakydama į žurnalistų klausimą dėl savo kirpėjos dukros įdarbinimo.

Parlamento pirmininkė taip pat paprašė netrukdyti ir negadinti jauniems žmonėms ateities perspektyvos, kad jie nenusiviltų dirbant tokio lygio aukščiausioje institucijoje.

„Jaunimas turi turėti perspektyvas, jauni žmonės turi turėti galimybę tobulėti, ir visi turi žiūrėti į jaunus žmones kaip į pamainą mums. Mūsų pareiga yra juos išmokyti tam, kad jie gerai atliktų darbą valstybėje ateityje“, – sakė L. Graužinienė.

Seimo Pirmininko sekretoriate R. Šimonytė dirba Seimo Pirmininkės padėjėja.

Seimo pirmininkės komanda atsinaujina

* Pastaruoju metu kiek atsinaujinusioje L.Graužinienės komandoje – vienuolika iš Seimo biudžeto išlaikomų talkininkų.

* Pernai buvusią Seimo pirmininkės atstovę spaudai Dalią Valentienę pakeitė Rosvaldas Gorbačiovas, komandoje neliko ir už melagingus parodymus Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje teistos patarėjos Zinaidos Pagirskienės.

* Taip pat turėjo trauktis Seimo pirmininkės sekretoriatui vadovavęs buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žimantas Pacevičius, kuris pateko į nemokamo pasipliuškenimo Druskininkuose skandalą.

* Šiais metais Seimo pirmininkės komandą paliko jos patarėja vidaus politikos klausimais 25 metų Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, taip ir neatskleidusi, iš kur ji gavo 40 tūkst. litų, kuriuos per Europos Parlamento rinkimų kampaniją paaukojo partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.