Prezidentė siūlo premjerui principingai įvertinti K. Trečioką

A.Butkevičius paprašė K.Trečioko pasiaiškinti raštu

Prezidentė siūlo premjerui principingai įvertinti K.Trečioką.<br>D. Umbraso nuotr.
Prezidentė siūlo premjerui principingai įvertinti K.Trečioką.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 6:33 PM

Prezidentės atstovės spaudai teigimu, darbo susitikime su ministru pirmininku ketvirtadienį prezidentė dar kartą pakartojo, kad už ministrų veiklos skaidrumą atsako tiesiogiai premjeras.

„Viešai paskelbti pokalbių įrašai dėl vadinamajam Vijūnėlės dvarui Druskininkuose palankaus sprendimo derinimo pasėjo dar didesnes abejones dėl aplinkos ministro veiklos.

Premjeras turi principingai įvertinti situaciją ir aplinkos ministro vaidmenį galimai neskaidriuose procesuose ir spręsti dėl jo galimybės toliau eiti pareigas“, – BNS sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Aplinkos ministrą „tvarkietį“ K.Trečioką trauktis iš pareigų ragina ir opozicija, tačiau tiek jis, tiek ministras pirmininkas kol kas teigia tam nematantys pagrindo.

Pokalbių išklotinės rodo, kad Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas pernai rudenį ragino Vyriausybę greičiau priimti nutarimą dėl kurortinių zonų, sakydamas, kad šis dokumentas padėtų savivaldybei teisminiame procese. Į tai K.Trečiokas atsakė pažadu „tuoj duoti komandą“.

K.Trečiokas:  spaudžia kaip tik gali, bet nepasako kodėl

Aplinkos ministras K.Trečiokas po prezidentės D.Grybauskaitės išreikštų abejonių dėl jo veiklos trauktis neketina ir teigė žinąs, kad pažeidimų nepadarė.

„Turiu minčių, kad meta kas ką gali, spaudžia kaip tik gali, bet nepasako kodėl. O aš pats irgi nežinau kodėl, nes nesu nieko tokio padaręs, dirbu intensyviai ir sąžiningai, ir niekas nepasikeitė.

Suprantamas prezidentės reikalavimas premjerui. Premjeras man skambino ir klausė: ar tu tikrai esi tikras, gal aš ko nors nežinau? Patikinau premjerą, kad yra viskas sąžiningai atliekama ir pažeidimų nėra, tai ir tiek“, – Eltai sakė K.Trečiokas.

Aplinkos ministras teigė sulaukęs premjero skambučio ketvirtadienio rytą jau po Vyriausybės vadovo susitikimo su prezidente ir supratęs, kad Vyriausybės vadovas jį palaiko.

„Mes apie toliau ėjimą pareigų tiesiogiai kaip ir nekalbėjome. Premjeras palaiko, jis mane ragina viešinti tuos dalykus ir gintis teisinėmis priemonėmis, nes čia yra dirbtinis puolimas, aš tą ir darysiu“, – sakė K.Trečiokas.

A.Butkevičius paprašė K.Trečioko pasiaiškinti raštu

Premjeras A.Butkevičius neragina aplinkos ministro K.Trečioko atsistatydinti, tačiau paprašė jo raštu paaiškinti, ar buvo pokalbių apie Vijūnėlės dvarą Druskininkuose.

„Turiu labai atsakingai pasakyti, kad teisėsaugos institucijos, kurios išsamiai, nuodugniai, atsakingai atliko tyrimą, savo išvadose parašė aiškiai, kad nieko bendra 343 nutarimas neturėjo (su Vijūnėlės dvaru. – ELTA).

Šiandien ryte paprašiau aplinkos ministro, kad jis man raštu parašytų, ar nebuvo dar kažkokių pokalbių atskirai su ponu Malinausku dėl Vijūnėlės dvaro įteisinimo, statybų ar kitų dalykų“, – sakė A.Butkevičius.

Premjeras teigė skaitęs paviešintas telefoninių pokalbių išklotines. „Mane ponas Trečiokas informavo, kad su Malinausku tokio pokalbio apie Vijūnėlės dvarą nebuvo. Už tai aš noriu, kad būtų vadovautasi ne tik žodiniu pokalbiu, bet ir raštu pateikta informacija.

Jis man žodžiu paaiškino, kad kalbėjosi kitais klausimais, kurie yra svarbūs visiems kurortiniams miestams“, – sakė A.Butkevičius.

Ketvirtadienį per susitikimą su premjeru prezidentė D.Grybauskaitė paragino principingai įvertinti situaciją ir aplinkos ministro vaidmenį galimai neskaidriuose procesuose ir spręsti dėl jo galimybės toliau eiti pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.