Tarsis su klaipėdiečiais, kaip keisti miestą

Klaipėdiečių namuose apsilankys nekviesti svečiai ir klausinės, kaip jie vertina savo miestą, būstą, darbą, aplinką. Gyventojų nuomonės tyrimas – Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo dalis.

Kokia bus Klaipėda, priklausys ir nuo čia gyvenančių žmonių nuomonės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kokia bus Klaipėda, priklausys ir nuo čia gyvenančių žmonių nuomonės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 12, 2016, 2:14 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:42 PM

Klaipėdos savivaldybė nusprendė išsiaiškinti, ką galvoja miestiečiai apie savo gyvenimo kokybę, kokios, jų manymu, didžiausios problemos, kokį miestą regi ateityje.

Numatyta apklausti 750 klaipėdiečių. Gyventojų nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės specialistai pas klaipėdiečius apsilankys po darbo dienos arba savaitgaliais.

Apklausą atliekantys žmonės užsuks į kas trečią daugiabučio butą ir į kas antrą privačių namų kvartalo namą.

Klaipėdiečiai bus apklausiami gyvo interviu būdu. Norima išsiaiškinti, nuo kada žmogus čia gyvena, kaip vertina savo rajoną, būstą, aplinką. Bus domimasi, kuo jie važinėja: dviračiais, automobiliais, viešuoju, o gal vandens transportu. Taip pat teks įvertinti gyvenamojo rajono socialinę infrastruktūrą: ar pakanka sporto ir vaikų žaidimo aikštelių, prekybos centrų, švietimo, gydymo įstaigų, ar tenkina čia teikiamos paslaugos.

Žmonės galės išsakyti viską, kas guli ant širdies: ko labiausiai trūksta, kad miestas taptų patrauklus, ko pirmiausiai reiktų imtis ateityje.

Bus aiškinamasi, ką miestiečiai žino apie bendrąjį planą.

Apklausa truks iki balandžio vidurio.

Klaipėdos miesto bendrasis planas bus koreguojamas iki metų pabaigos. Klaipėdiečiai tikinami, kad į jų nuomones bus atsižvelgta.

Tačiau yra ir tokių, kurie mano, kad tokia apklausa – tik pinigų mėtymas ir laiko gaišinimas ir tiems, kurie klausinės, ir tiems, kurie atsakinės, nes neva į gyventojų nuomonę niekas nekreips jokio dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.