„Tvarkiečių“ verčiamam S.Skverneliui – A.Butkevičiaus palaikymas

Po susitikimo R.Paksas portalui lrytas.lt sakė, kad net ir tai, kad ministrą remia A.Butkevičius, nieko nepakeis. R.Paksas lieka prie savo pozicijos – ministras turi trauktis. 

S.Skvernelis užsitraukė „tvarkiečių“ rūstybę.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
S.Skvernelis užsitraukė „tvarkiečių“ rūstybę.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 9:43 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:33 PM

R.Paksas ketvirtadienį susitiko su ministru S.Skverneliu ir aptarė jo likimo ministro pareigose klausimą.

Po susitikimo R.Paksas portalui lrytas.lt sakė, kad net ir tai, kad ministrą remia A.Butkevičius, nieko nepakeis. R.Paksas lieka prie savo pozicijos – ministras turi trauktis. 

„Ministras supranta, kad jam reikia žengti žingsnį ir manau, kad po Velykų bus susitikimas su premjeru. Aš su ministru pirmininku nekalbėjau, bet jeigu tai tiksli informacija (Premjeras ir toliau galėtų dirbti su S.Skverneliu – Red.) – atsakymas būtų antradienį, o mūsų pozicija nesikeičia“, – pabrėžė R.Paksas. 

„Partija pasitikėjo, delegavo į šitą postą. (...) Tu gali pakeisti nuomonę, bet reikia pabaigt arba kadenciją, padėt mandatą ir pradėt iš naujo, arba iškart padėti mandatą ir toliau eiti tuo keliu. Tai yra natūralu ir supranta, ir tą S.Skvernelis, mano giliu įsitikinimu, supranta“, – sakė R.Paksas. 

S.Skvernelis kalbėdamas apie ketvirtadienio susitikimą su R.Paksu sakė gerbiantis jo poziciją: „Mes nematome vienas kitame priešų, jo pozicija normali ir gerbtina“. 

„Pokalbis buvo tarp dviejų asmenų, partijos pirmininko pozicija buvo, kokia išsakyta, o aš turiu galimybę pagalvoti iki Velykų, tuo ir užsiimsiu. Matyt, antradienį, kai bus premjeras, bus sprendimas galutinai ir įformintas, ir priimtas“, – ketvirtadienį po susitikimo su R.Paksu žurnalistams sakė S.Skvernelis. 

Klausiamas, ar neteiks atsistatydinimo pareiškimo, S.Skvernelis sakė antrą kartą to nedarysiantis, kai kartą premjeras jau perkalbėjo likti pareigose. „Aš nedarysiu to, ką dariau, nes (sprendžia) premjeras“, – sakė VRM vadovas. 

Premjeras kliūčių nemato

Paklaustas, ar S.Skvernelis toliau galėtų dirbti Vyriausybės nariu, premjeras BNS ketvirtadienį atsakė: „Aš manau, kad galėtų.“ 

Ministras pirmininkas pabrėžia, kad į rinkimus S.Skvernelis eis su neparlamentine partija, kuri nepriklauso opozicijai.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga tikrai nėra parlamentinė partija šiuo metu, tikrai nėra ji opozicinė ir aš manau, kad mes susėdę ramiai pasikalbėsime su („Tvarkos ir teisingumo“ pirmininku) prezidentu Rolandu Paksu ir, jei reikia, kartu su ministru, ir tikimės, kad surasime būdų, kaip galėtume toliau kartu dirbti“, – BNS telefonu iš Kinijos sakė Vyriausybės vadovas.

„Jeigu jis būtų pasirinkęs liberalus ar konservatorius ir Vyriausybės kabinete būtų pradėjęs nebevykdyti Vyriausybės programos, tai mes tikriausiai vienoje komandoje negalėtume dirbti. Bet šiuo metu reikia pažvelgti realiau“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Klausiamas, ar nėra nusivylęs S.Skvernelio pasirinkimu, nes jį prie savo kandidatų sąrašo yra kvietę dėtis ir socialdemokratai, A.Butkevičius sakė, jog partija su ministru nesiderėjo, nebuvo „aktyvaus įkalbinėjimo“, o šia tema tik pasikalbėdavo „prie kavos puodelio“.

„Visada durys atviros, jei ateis. Būtume neprieštaravę, būtume patenkinti, bet aš gerbiu kiekvieno politiko apsisprendimą“, – pridūrė premjeras.

„Pirmiausia tai aš sveikinu vidaus reikalų ministrą, kad jis pagaliau apsisprendė ir pasirinko, su kuria partija eis į rinkimus, nes kalbų buvo įvairiausių, pradedant konservatoriais, liberalais ir baigiant socialdemokratais. Manau, kad politikai turi kuo greičiau priimti sprendimus, nesiblaškyti“, – sakė premjeras ir pabrėžė, kad ministro pasirinkimas yra „teisingas“.

Ieškos po Velykų

„Antradienį susirinksime po Velykų pirmą dieną ir svarstysime, kas gali būti kitas ministras“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Anot jo, partija dar neturi kandidato į ministrus, bet neabejojo, kad ras tinkamą.

„Mes pirmiausia žiūrėsime, kad ministras tiktų Lietuvai, o ne prezidentei. Kad būtų kompetentingas ministras“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis neabejojo, kad vidaus reikalų ministras pats parašys atsistatydinimo pareiškimą.

„Manau, kad jis pats turėtų įteikti pareiškimą premjerui. Kiek supratau, jis su premjeru pasikalbės ir tai padarys, o premjeras teiks prezidentei“, – sakė P.Gražulis.

„Tvarkietis“ pareiškė, kad S.Skvernelio atstatydinimo reikalauja visa valdančioji koalicija.

„Iš mūsų reikalauja visa valdančioji dauguma vieningai, kad S.Skvernelis būtų atstatydintas“, – teigė jis.

Nepartinį S.Skvernelį į vidaus reikalų ministro pareigas delegavo partija „Tvarka ir teisingumas“, kuriai pagal valdančiųjų partijų susitarimą šis postas priklauso. Trečiadienį S.Skvernelis pranešė, kad šių metų spalį Seimo rinkimuose dalyvaus su neparlamentine Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

S.Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens. Paskelbęs apie planus dalyvauti rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ministras sakė, kad tikisi išlikti „nepriklausomu specialistu technokratu“. Jis žada nestoti į šią partiją. „Tvarkiečių“ lyderis R.Paksas vėliau pareiškė, kad S.Skverneliui būtų „sąžininga ir padoru“ trauktis iš pareigų, nes į jas ministrą delegavo „Tvarka ir teisingumas“. Pats S.Skvernelis teigia, kad atsistatydintų tik sulaukęs premjero priekaištų dėl nevykdomos Vyriausybės programos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.