R. Paksas pasiūlė A. Butkevičiui negirdėtų pavardžių

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras Algirdas Butkevičius sako pažįstantis ne visus „tvarkiečių“ vadovo Rolando Pakso pasiūlytus kandidatus vadovauti Vidaus reikalų ministerijai.<br>M. Patašiaus nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius sako pažįstantis ne visus „tvarkiečių“ vadovo Rolando Pakso pasiūlytus kandidatus vadovauti Vidaus reikalų ministerijai.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 11:49 AM, atnaujinta May 30, 2017, 11:20 AM

„Nei vieno neišsirinkau, kaip sakiau, kai bus vidaus reikalų ministras atleistas, tikiuosi, kad rytoj turėsiu pokalbį su prezidente. Ir tik atleidus vidaus reikalų ministrą, gavus pažymas iš teisėsaugos institucijų, ir, aišku, turėsiu susitikti su kai kuriais siūlomais kandidatais, nes ne visus pažįstu iš pasiūlytų“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Jis patvirtino į Specialiųjų tyrimų tarnybą kreipęsis dėl visų trijų R.Pakso pirmadienį pateiktų kandidatų, taupydamas laiką.

R.Paksas iš pradžių į VRM vadovus pasiūlė parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą, tačiau pirmadienį premjeras paskelbė jo neteiksiantis. Tuomet R.Paksas jam pateikė dar tris kandidatus, jų pavardės neatskleidžiamos.

Nepritarti P.Gylio kandidatūrai sekmadienį nusprendė Socialdemokratų partijos valdyba, nors pats premjeras praėjusią savaitę viešai P.Gylio tinkamumu nesuabejojo sakydamas, kad politikas turi didelę patirtį. Premjero teigimu, socialdemokratų valdyba sprendimą atmesti P.Gylio kandidatūrą priėmė po visuomenininkų ir „kitų institucijų“ pateiktos informacijos, tačiau kokia ji, nesukonkretino.

Premjeras taip pat minėjo, kad naujai pasiūlytų kandidatų į ministrus pavardžių neatskleis, kol pareigas oficialiai eis „tvarkiečių“ deleguotas ministras Saulius Skvernelis, nusprendęs dalyvauti Seimo rinkimuose su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

A.Butkevičius sako, kad dėl „tvarkiečių“ siūlyto kandidato į vidaus reikalų ministrus Povilo Gylio abejonių išsakė vos sulaukęs šios kandidatūros.

„Kai partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis pateikė šią kandidatūrą, mes su kai kuriais patarėjais kartu susitikome su prezidentu Rolandu Paksu ir iš karto išsakėme dėl jos mums kilusias abejones ir konkrečiai dėl to, kaip P.Gylys vertino teisėsaugos sistemą, bet „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis aiškiai pabrėžė, jog tai yra jo prezidiumo posėdyje priimtas sprendimas“, – LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.