Esami netiko? A. Butkevičiaus nori daugiau kandidatų į ministrus

[[ge:lrytas:lrytas:1450426]]

A.Butkevičius neapsisprendė, ką siūlys prezidentui į ministrus.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius neapsisprendė, ką siūlys prezidentui į ministrus.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf., ELTA

2016-04-08 14:44, atnaujinta 2017-05-30 01:14

Ministras pirmininkas penktadienį žurnalistams sakė kol kas nenusprendęs, ką siūlyti prezidentei skirti ministru.

„Šiandien dar neapsisprendžiau, nes, kaip žinot, trys kandidatai, kurie buvo įvardinti yra“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė A.Butkevičius.

„Vakar aš turėjau susitikimą su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos vadovais, nes pats Rolandas Paksas yra išvykęs, pasakiau, kad gal dar būtų koks vienas kandidatas paieškotas“, – teigė premjeras.

„Pateiksim kokį septynetą“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas pirmadienį svarstys situaciją dėl kandidatų į vidaus reikalų ministrus.

„Pirmadienį prezidiumas susirinks ir spręs, ar siūlyti daugiau kandidatų, jeigu siūlyti, tai ką“, – penktadienį BNS sakė „tvarkiečių“ seniūnas Seime Petras Gražulis.

Jis patvirtino ketvirtadienį su premjeru socialdemokratu Algirdu Butkevičiumi aptaręs anksčiau pateiktas tris kandidatūras.

„Aptarėme buvusius kandidatus“, – sakė P.Gražulis.

Jis teigė supratęs, kad anksčiau šią savaitę pateikti trys kandidatai – ūkio viceministras Gediminas Onaitis, advokatas Juozas Gaudutis ir vidaus reikalų viceministras socialdemokratas Elvinas Jankevičius – netiko.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas BNS sakė, jog dar per anksti tvirtinti, kad šie kandidatai atmesti.

Jis teigė norįs iš Vyriausybės vadovo lūpų išgirsti kandidatūrų vertinimą.

„Komplektas buvo pateiktas visiems skoniams: ir partiečiai, ir nepartiečiai, ir visuomenės atstovai, juristai. (...) Kartais kyla minčių, kad gal daroma situacija, kad nė vienas netiktų“, – svarstė R.Paksas.

Jis tvirtino, kad pirmadienį bus sprendžiama, ar teikti naujų kandidatūrų. „Gal pateiksime kokį septynetą“, – kalbėjo „tvarkiečių“ vadovas.

R. Paksas nori argumentų

Premjerui Klaipėdoje pareiškus, kad jis norėtų sulaukti daugiau kandidatų į vidaus reikalų ministro postą, Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Rolandas Paksas teigia pirmiausiai norįs išgirsti Premjero argumentus, kodėl jam netinka jau pasiūlyti asmenys. 

Anot R. Pakso, apie tris kandidatus į VRM vadovo postą jis su A. Butkevičiumi kalbėjo šios savaitės pradžioje ir tuomet Premjeras aiškiai nepasakė norįs daugiau kandidatų. 

„Kad daugiau – nebuvo taip aiškiai pasakyta“, – Eltai telefonu penktadienį sakė R. Paksas. 

„Tvarkiečių“ lyderio teigimu, jis pirmadienį susitiks su Premjeru ir prieš galimai siūlydamas naujas kandidatūras norės išgirsti A. Butkevičiaus nuomonę apie jau pasiūlytus asmenis. 

„Lyg ir visiems skoniams (...) yra pateikti kandidatai. Ir su gražiomis biografijomis, ir patyrę, ir dirbę, ir dirbantys, ir galintys dirbti. Norėčiau argumentų, jei šie netinka“, – sakė R. Paksas. 

Pirmadienį aptarti VRM klausimų susitiks Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Premjeras A. Butkevičius. R. Pakso ir A. Butkevičiaus pokalbis Vyriausybėje numatomas po šio susitikimo. 

„Pateikėm tris. Dabar žiūrėsim pirmadienį, koks bus atsakymas. Arba pateiksim septynis, arba nė vieno“, – teigė R. Paksas. 

Pirmadienį D. Grybauskaitė taip pat turėtų apsispręsti, ar tenkins dabartinio ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimo prašymą. Naujų kandidatų į VRM vadovo postą Prezidentei A. Butkevičius kol kas nėra pateikęs. 

Anot Premjero, R. Paksas į VRM vadovo postą jam siūlo skirti ūkio viceministrą Gediminą Onaitį, advokatą Juozą Gaudutį arba dabartinį viceministrą Elviną Jankevičių. 

P.Gylį atmetė

„Tvarkiečiai“ iš pradžių vidaus reikalų ministru skirti pasiūlė parlamentarą Povilą Gylį. Premjerui atmetus jo kandidatūrą, „Tvarka ir teisingumas“ pateikė dar tris kandidatus, bet jų pavardžių neatskleidė.

A.Butkevičius penktadienį sakė, kad iš trijų pateiktų kandidatų susitiks tik su vienu.

Sprendimų dėl naujo ministro tikimasi pirmadienį, kai premjerą priims prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dabartinį ministrą Saulių Skvernelį premjeras nusprendė atstatydinti, kai pastarasis apsisprendė rinkimuos dalyvauti su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.