Į šulinį įmestų vaikų mama paliko vyresnėlius – išvyko į užsienį

Šulinyje nuskandintų dviejų jaunėlių vaikų motina 26 metų Lina Cvilikaitė išvyko į užsienį, netesėjusi pažado rūpintis likusiais gyvais savo vyresnėliais – 6 metų sūnumi ir 4 metų dukrele. Susiklostė keista situacija – dviejų kambarių socialinis būstas Jonavos rajone, kurį L.Cvilikaitei suteikė vietos savivaldybė, šiuo metu yra tuščias, nors šiame krašte susidariusios ilgos eilės tvarkingų šeimų, laukiančių socialinių butų.

Išvykusi į užsienį, L.Cvilikaitė gali dar labiau atitolti nuo savo vyresniųjų vaikų, kuriuos šiuo metu augina giminaičiai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Išvykusi į užsienį, L.Cvilikaitė gali dar labiau atitolti nuo savo vyresniųjų vaikų, kuriuos šiuo metu augina giminaičiai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 8:34 PM, atnaujinta May 29, 2017, 1:46 PM

L.Cvilikaitės vyresniaisiais vaikais dabar rūpinasi giminaičiai, kurie buvo pripažinti laikinaisiais globėjais. Išaiškėjo, kad mažamečių motina, anksčiau kaltę dėl girtavimo vertusi savo buvusiam sugyventiniui, vaikžudyste įtariamam Aurelijui Berui, pati nevengia taurelės. Todėl ji mažiausiai vienerius metus negalės auginti vyresnėlių.

„Praėjusią savaitę L.Cvilikaitė pareiškė ketinanti vykti į Švediją – regis, ji dirbs vienoje šios šalies fermų“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Jonavos rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Elegijus Laimikis.

Buvusi artimiausia L.Cvilikaitės kaimynė Sigita Ambrazevičiūtė pirmadienį lrytas.lt patvirtino, jog ji jau yra išvykusi į užsienį: „Lina atvyko pasiimti daiktų ir papasakojo apie savo planus. Dabar į tuščią socialinį butą atvažiuoja tik L.Cvilikaitės motina.“ 

Nors L.Cvilikaitei šiuo metu yra apribotos motinystės teisės, ji gali bendrauti su vaikais, rūpintis jais. Anot E.Laimikio, išvykusi į užsienį, mama gali nutolti nuo savo atžalų.

Jei išaiškės, kad motina apleido vaikus, jai gali būti atimta teisė juos auginti ir po metų, pasibaigus laikinosios globos terminui.

Sausio pradžioje visą Lietuvą pašiurpino į alkoholizmo liūną įklimpusio bedarbio A.Bero poelgis – jis savo valdoje Saviečių kaime (Kėdainių r.) įmetė į šulinį 2 metų sūnų ir 4 mėnesių dukrelę. Vietos valdžios ir bendruomenės atstovus buvo pasiekusios žinios apie smurtą šeimoje, tačiau vaikai nebuvo laiku perkelti iš pavojingos aplinkos. A.Beras iš areštinės vėliau atsidūrė psichiatrinėje įstaigoje, nes buvo pripažintas nepakaltinamu.

L.Cvilikaitė po tragedijos tikino, kad rūpinsis vyresniaisiais vaikais, ieškosis darbo. Vasario mėnesį ji persikėlė į Jonavos rajoną, kur jai buvo suteiktas socialinis būstas, naujai suremontuotas iš savivaldybės lėšų. Tačiau gavusi pastogę, jauna motina ėmė girtauti, palikusi atžalas likimo valiai – vieno apsilankymo metu policija nustatė jai sunkų girtumo laipsnį (3 promilės). Jonavos rajono vaikų teisių apsaugos specialistai nusprendė, kad mažyliams saugiau bus pas tvarkingus A.Bero giminaičius nei pas motiną.

Pasak S.Ambrazevičiūtės, L.Cvilikaitė nė karto neaplankė savo mirusių jaunėlių kapo, nors gyvena netoli nuo jų amžino poilsio vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.