Seime dingo interneto ryšys, vėl atakuojamas tinklalapis

Antradienį vėl sutriko Seimo

Seime dingo interneto ryšys, vėl atakuojamas tinklalapis<br>V. Balkūno nuotr.
Seime dingo interneto ryšys, vėl atakuojamas tinklalapis<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 11:25 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:44 PM

„Vyksta dar viena ataka, negalite prisijungti“, – per Seimo plenarinį posėdį parlamentarams sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo puslapis pradėtas atakuoti šeštadienį 17 valandą. Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) teigia sekmadienį situaciją suvaldęs ir pritaikęs apsaugos priemones, kad tinklalapis veiktų, tačiau pirmadienį sutrikimų neišvengta.

Pasak NKSC vadovo Rimtauto Černiausko, tai buvo DDoS atakos – kai tuo pat metu siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų. Atakos vykdytos iš mažiausiai 10 tūkst. kompiuterių, esančių visuose kontinentuose.

Seimo kanceliarija pirmadienį kreipėsi į policiją prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl atakos. Kaip žurnalistams sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, tai pirma tokio masto ataka prieš parlamentą.

Pirmadienį Seime vyko pasaulinis Krymo totorių susitikimas. Jis transliuotas internetu – pradžioje tinklalapio darbas sutriko, vėliau transliacijos buvo perkeltos ir buvo pasiekiamos kitu interneto adresu, apie tai buvo informuoti ir užsienio vartotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.