Į kampą įvaryta Akmenės teisėja ginasi tyla

Teisėjų tarybai niekaip nepavyksta prisišaukti į posėdį buvusios Akmenės apylinkės teismo pirmininkės 56 metų Virginijos Jokubauskienės.

Teisėjų tarybai niekaip nesiseka prisišaukti V.Jokubauskienę į posėdį.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Teisėjų tarybai niekaip nesiseka prisišaukti V.Jokubauskienę į posėdį.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:37 AM

Akmeniškė teisininkė į posėdį šaukiama, nes Teisėjų taryba turi išnagrinėti Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretą dėl V.Jokubauskienės atleidimo.

Akmeniškę teisėją įklampino įtarimai dėl girtumo – šių metų vasario 19-ąją bendradarbiams pasirodė, kad teismo vadovė yra neblaivi.

Pranešimą apie šiuos įtarimus gavęs Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Vytautas Kursevičius su palyda išsyk išskubėjo į Naująją Akmenę patikrinti informacijos.

Tačiau komisijai patvirtinti šį faktą nepavyko. Teismo vadovės kabinete išties tvoskė alkoholiu, ji aiškino, kad išvakarėse gėrė, o naktį miegojo.

Paaiškėjo, kad šiame teisme nėra patvirtintos tvarkos, pagal kurią būtų galima patikrinti įtarimą sukėlusį darbuotoją. Teisėja V.Jokubauskienė atsisakė patikros alkoholio matuokliu. Šiaulių apygardos teismo pirmininkas V.Kursevičius kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją, kad akmeniškei būtų iškelta drausmės byla dėl teisėjo vardo pažeminimo.

Į Teisėjų tarybą kreipėsi ir Prezidentė D.Grybauskaitė, kuri paprašė pritarti V.Jokubauskienės atleidimui iš pareigų.

Pirmasis posėdis buvo šaukiamas balandžio 1-ąją. Jis neįvyko, nes neatvyko V.Jokubauskienė. Buvo paaiškinta, kad įklimpusi teisėja serga ir turi ligonlapį.

Teisėjų taryba gali svarstyti teisėją tik jam pačiam dalyvaujant arba gavus patvirtinimą, kad tam neprieštarauja. Dėl šios priežastis posėdis buvo atidėtas.

Antrasis posėdis buvo atšauktas, nes negauta duomenų apie šaukimo V.Jokubauskienei įteikimą. Pranešimas buvo išsiųstas registruotu laišku, be to, apie posėdį teisėjai pranešti buvo įpareigoti ir bendradarbiai.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad V.Jokubauskiene susisiekti nepavyko nė vienu būdu, tad posėdį teko atšaukti.

Už šiurkščius etikos pažeidimus ir teisėjo vardo pažeminimą teisėja gali netekti savo pareigų, taip pat ir teisės į teisėjo valstybinę pensiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.