Seimo narys – it musę kandęs

Žlugo nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės bendražygio Seimo nario Jono Varkalos planas susidoroti su „violetiniams“ veikėjams neįtikusiais prokurorais.

Žlugo nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės bendražygio Seimo nario Jono Varkalos planas susidoroti su „violetiniams“ veikėjams neįtikusiais prokurorais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žlugo nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės bendražygio Seimo nario Jono Varkalos planas susidoroti su „violetiniams“ veikėjams neįtikusiais prokurorais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 22, 2016, 7:20 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:59 AM

Į partijos „Drąsos kelias“ juoduosius sąrašus įtraukti prokurorai nebus baudžiami, o bylų, kurias jie tyrė, niekas nestabdys.

Taip nusprendė Generalinė prokuratūra, išnagrinėjusi J.Varkalos pareiškimą, kuriuo šis Seimo narys reikalavo persvarstyti su N.Venckiene ir jos šalininkais susijusias bylas, panaikinti kaltinimus visiems teisiamiesiems ir iškelti bylas ikiteisminius tyrimus atlikusiems Kauno prokurorams Ritai Poškienei, Tomui Stelioniui ir Dariui Jakučiui.

Prokuratūra savo atsakyme J.Varkalai priminė ne tik įstatymus, bet ir Konstituciją, ant kurios padėjęs ranką jis beveik prieš ketvertą metų prisiekė dirbti Lietuvos labui.

„Konstitucijos 109-ajame straipsnyje teigiama, kad teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismai, ir tik išnagrinėjus bylas bus aišku, ar pasitvirtino teisiamiesiems pateikti kaltinimai, ar ne“, – rašoma J.Varkalai.

Seimo nariui taip pat išaiškinta, kad visos bylos, kuriomis jis nepatenkintas, jau nagrinėjamos teismuose, todėl nėra galimybės patikrinti, ar teisiamiesiems pateikti kaltinimai yra pagrįsti.

Generalinė prokuratūra taip pat nemato priežasties pradėti ikiteisminius tyrimus R.Poškienės, T.Stelionio ir D.Jakučio atžvilgiu, nes prokurorai, dirbdami savo tiesioginį darbą, surašė kaltinamuosius aktus ir tai nėra nusikaltimas, kad ir kaip J.Varkalai ir jo bendražygiams nepatiktų pateikti kaltinimai.

J.Varkala savo pareiškime generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui teigė, jog visos bylos „violetiniams“ veikėjams yra ne kas kita kaip kerštas N.Venckienei, kuri esą atskleidusi netinkamą Kauno prokurorų veiklą ir aiškino, kad prokuratūra suinteresuota nuteisti sistemai neparankius žmones.

Buvęs kunigas N.Venckienės tetai Audronei Skučienei, Laimutei ir Vytautui Kedžiams bei jų kaimynei Olgai Girdauskienei pareikštus kaltinimus vadino neaiškiais ir tendencingais.

„Neįmanoma suvokti, apie kokias gaujas, susivienijimus, žmonių sekimus kalba prokurorė kaltinamajame akte ir kieno interesais ar užsakymu ji galimai dirbo“, – generaliniam prokurorui rašė J.Varkala.

Seimo narys piktinosi ne tik „violetiniams“ veikėjams iškeltomis bylomis, bet ir įtarimais, kurie pareikšti prieš tris metus iš Lietuvos pabėgusiai N.Venckienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.