Po STT kratų prabilęs R. Mikaitis: „Esu visiškai ramus“

Kauno miesto savivaldybės tarybos

Po STT kratų prabilęs R.Mikaitis: „Esu visiškai ramus.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Po STT kratų prabilęs R.Mikaitis: „Esu visiškai ramus.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2016, 1:19 PM, atnaujinta May 22, 2017, 2:43 AM

„Vakarykščiai įvykiai susiję tiriant galimą vieno koncerno paramą įvairioms įstaigoms ir organizacijoms, jie niekaip nepalies ir neliečia jokių mūsų principų“, – šeštadienį Liberalų sąjūdžio suvažiavime sakė R.Mikaitis. 

„Aš noriu pasakyti čia, stovėdamas prieš jus, kaip mėgsta kartoti laikinasis mūsų partijos pirmininkas: dėl savęs aš esu visiškai ramus ir jokių kompromisų su sąžine nėra padaryta“, – pridūrė jis. 

Pasak R.Mikaičio, per praėjusius ir šiuos metus jo vadovaujama įstaiga Laisvės studijų centras gavo 10 tūkst. eurų paramos iš verslininko Dariaus Mockaus valdomo koncerno „MG Baltic“ ir „tai yra viskas“. 

Jis teigė, kad Laisvės studijų centras pinigų operacijas atlieka ir paramą priima tik banko pavedimais, tai atlieka pasamdyta buhalterinės apskaitos įmonė. 

Teisėsaugos pareigūnai kratas R.Mikaičio namuose Kaune, taip pat Seimo nario, Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Gintaro Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose atliko penktadienį. Šis fondas taip pat yra gavęs paramos iš koncerno „MG Baltic“. 

„Daugelis turbūt permąstėme, ką darėme ne taip. Tai padariau ir aš. Kompromisų su sąžine mes daryti neturime“, – suvažiavimo delegatams sakė G.Steponavičius. 

Kratos atliktos tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl politinės korupcijos, kuriame koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis yra įtariamas kyšininkavimu. Įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.