VRK jau nusprendė neregistruoti vieno „Drąsos kelio“ kandidato

Į Seimą susiruoši „Drąsos kelio“ partija dar visai neseniai džiūgavo, kad jų dokumentai tvarkingi ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), užregistruodami partiją rinkimuose į Seimą, jiems pretenzijų neturėjo.

A.Drižius VRK nepristatė pažymos apie turto deklaraciją ir užuot ištaisęs savo klaidą, puolė grasinti teismais.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Drižius VRK nepristatė pažymos apie turto deklaraciją ir užuot ištaisęs savo klaidą, puolė grasinti teismais.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-17 16:57, atnaujinta 2017-05-15 15:25

Netrukus „drąsiečių“ džiaugsmą turėtų pakeisti nusivylimas ir pyktis. Nors dar nebaigta tikrinti, ar visi kandidatai apie save pateikė teisingą informaciją, jau aišku, kad iš 34 partijos pateiktų kandidatų į Seimą, vienas jų nebus registruotas.

Tai „Drąsos kelio“ Vilniaus skyriaus pirmininkas Aurimas Drižius.

Laikraščio ir portalo „Laisvas laikraštis“ redaktorius VRK nepateikė visiems kandidatams privalomos savo turto deklaracijos ir, pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, net nesiteikia tai daryti.

„Mes jam davėme laiko susitvarkyti, bet jis mums tik kaišioja kažkokius popieriukus ir grasina teismais. Mes neplanuojame jo registruoti kandidatu į Seimą“, – portalui lrytas.lt sakė Z.Vaigauskas.

Kol kas neaišku, ar VRK neužstrigs ir A.Drižiaus teistumai. Ne vienerius metus su buvusiu Seimo Nacionalinio saugumo ir komiteto vadovu Alvydu Sadecku teisme besiteisiantis A.Drižius turi ir ne vieną teistumą ir ne vieną išteisinimą.

Neaišku, ar visus juos jis nurodęs VRK.

Vien Vilniaus apylinkės teisme nagrinėta dvylika su A.Drižiumi susijusių bylų. Jis buvo nuteistas ir už šmeižtą, ir už teismo sprendimo nevykdymą.

Pats A.Drižius taip pat ne kartą kreipėsi į prokuratūrą ir teismus, prašydamas iškelti bylas A.Sadeckui, kurį kaltina davus melagingus parodymus, bet kol kas padaryti jam to nepavyksta.

Galutinį sprendimą dėl A.Drižiaus VRK turi priimti ketvirtadienį. Į VRK posėdį kviečiamas ir pats A.Drižius.

Lrytas.lt žiniomis, šis „Drąsos kelio“ kandidatas gali būti pirmas, kurio neregistruos VRK, bet ne paskutinis. Komisijai įtarimų kelia ir dar keliolika Venckų ir Kedžių patvoryje susikūrusios partijos kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.