Paaiškėjo, kur dingo Eligijus Masiulis

Kur dingo Eligijus Masiulis? Šį klausimą pastaruoju metu visuomenėje galima išgirsti vis dažniau. Net interneto komentatoriai šmaikštauja – Rūtos Meilutytės Rio olimpiadoje prašo pažiūrėti po vandeniu, nes dingo E.Masiulis. Galima nuraminti, nes buvęs liberalų vedlys atsirado ir poilsiauja Lietuvos pajūryje.

Po ilgos tylos E.Masiulis pastebėtas pajūryje pramogaujantis su savo šeima.<br>„Facebook“ nuotr.
Po ilgos tylos E.Masiulis pastebėtas pajūryje pramogaujantis su savo šeima.<br>„Facebook“ nuotr.
Po ilgos tylos E.Masiulis pastebėtas pajūryje pramogaujantis su savo šeima.<br>„Facebook“ nuotr.
Po ilgos tylos E.Masiulis pastebėtas pajūryje pramogaujantis su savo šeima.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Masiulis buvo apklaustas Generalinėje prokuratūroje.<br>T.Bauro nuotr.
E.Masiulis buvo apklaustas Generalinėje prokuratūroje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 18, 2016, 12:26 PM, atnaujinta May 15, 2017, 1:33 PM

Po ilgos tylos E.Masiulis pastebėtas pajūryje pramogaujantis su savo šeima. Per Žolinę buvęs politikas po pušyną važinėjo dviračiu ir džiaugėsi gamta. Birželio pabaigoje nufotografuota, kaip buvęs liberalas taip pat lakstė pajūrio pušynais.

Gintaras Steponavičius, pamatęs buvusio partijos kolegos nuotrauką, pakomentavo: „Lapatai lapatai nuo kalniuko.“

Kyšininkavimu įtariamo E.Masiulio telefonas jau seniai išjungtas ir susisiekti su politiku taip paprastai, kaip anksčiau, neįmanoma.

Portalo lrytas.lt žurnalistai paskambino E.Masiulio žmonai Ievai. Moteris teigė, kad vyro nėra šalia ir jis negali šiuo metu kalbėtis su žurnalistais: „Aš esu kasinėjimuose ir vyro tikrai nėra šalia. Atsiprašau, tikrai nenoriu komentuoti“, – trumpai sakė archeologė I.Masiulienė ir skubėjo atsisveikinti.

Opozicinių Liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas paskutinį kartą su E.Masiuliu bendravo liepos 8 dieną. Jie porai valandų buvo susitikę Vilniuje pakalbėti ir atsigerti kavos.

„Buvau susitikęs su E.Masiuliu. Jis laikosi puikiai ir laukia apklausos. Prokurorai atostogavo ir prokurorų kolegija sudaryta, bet apklausos vis nedaro. Jis nori dalyvauti apklausoje ir pasakyti savo teisybę ir tada, galbūt, eiti į viešumą“, – sakė E.Gentvilas.

Liberalų seniūnas pripažino, kad E.Masiulio šeima yra Klaipėdos rajone pas E.Masiulio uošvius.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis E.Masiuliui perdavė 106 tūkst. eurų kyšį. Šioje byloje teisėsauga taip pat įtaria, kad Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys su R.Kurlianskiu sutarė paimti ir paėmė 25 tūkst. eurų kyšį „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą“.

Rugpjūčio pradžioje Generalinėje prokuratūroje buvo apklausiamas Seimo narys liberalas G.Steponavičius. Po apklausos politikas sakė siekęs padėti teisėsaugai greičiau aiškintis tyrimo dėl galimos politinės korupcijos aplinkybes.

Tuo metu G.Steponavičius tvirtino nežinantis, kur yra ir ką veikia buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis. „Manau, kad byla vyksta, E.Masiulis, matyt, pats netrukus bus pasiruošęs kalbėti viešai ir be tarpininkų, ir turbūt nebūsiu aš tas žmogus, kuris turėčiau tą vaidmenį atlikti“, – sakė parlamentaras.

Vykstant šiam tyrimui birželį teisėsauga buvo atlikusi kratas G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose, čia įsikūrusi ir fondo būstinė. Pats V.Toleikis tada apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.