Po E. Masiulio išpažinties – audros „Facebook“

Po kelių mėnesių tylos viešai prabilo buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, dabar – įtariamasis Eligijus Masiulis, kuris viešai išplatintame laiške ir Lietuvos televizijos laidoje „Dėmesio centre“ pripažino paėmęs 90 tūkst. eurų iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, tačiau teigė, kad tai buvo ne kyšis, o paskola nekilnojamajam turtui įsigyti.

Po E.Masiulio išpažinties – audros „Facebook“
Po E.Masiulio išpažinties – audros „Facebook“
G.Nausėda tikino, kad stengėsi patikėti politiko žodžiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Nausėda tikino, kad stengėsi patikėti politiko žodžiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Valatka mano, kad savo darbą prastai atliko ir STT.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Valatka mano, kad savo darbą prastai atliko ir STT.<br>V.Balkūno nuotr.
M.Mikutavičius į politiko išpažintį sureagavo ironiška citata apie tiesą.<br>T.Bauro nuotr.
M.Mikutavičius į politiko išpažintį sureagavo ironiška citata apie tiesą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 10:48 AM, atnaujinta May 13, 2017, 8:24 PM

Tokią viešą politiko išpažintį socialiniuose tinkluose įvertino ne tik buvę bendražygiai ir politikos oponentai – savo nuomonę išsakė ir gerai visuomenėje žinomi žmonės.

R.Valatka: „Susimovė ir STT“

Politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka po to, kai buvo išplatintas E. Masiulo viešas laiškas su pasiaiškinimu, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė: „Žiūrim, ką turim, po šio ilgai laukto laiško? Masiulis susimovė, bet į cypę nesės. Nes ir STT susimovė (čia nieko naujo). O susimovė STT todėl, kad skubėjo raportuoti apie kovą su korupcija.

Pristigo kantrybės palaukti, kol jokių investicijų pajūryje Masiulis nedarys, nes kas šiais laikais – jei tik viskas legalu – skolinasi tokias sumas ne pervedimu per banką, o ima maišelyje? Jausmas toks pat, kaip po juodų išgertuvių iš ryto – burnoj kaip prišikta. Tiek iki laiško, tiek po jo.“

„Laišką rašė patyrusi ranka“

Viešųjų ryšių ekspertas Mykolas Katkus kritiškai įvertino politiko pareiškimus laidoje: „Teisiškai – puiki gynybos versija. Jei čia visi kaltinimai, už ką gauti pinigai, – jie neskamba labai įtikinamai. J.Basanavičiaus paminklo statyba – apskritai kažkoks trolinimas. Skolintis pinigus galima, ypač jei yra sutartis.

Komunikacine prasme stebuklas neįvyko. Pono Masiulio karjera lieka kažkur labiau Nidoje, rūpinantis į „AirBnB“ atkeliaujančiais britais bei linksmaisiais Kaliningrado srities gyventojais. Jei jis ne kyšininkas, tuomet – baisus kvailys, runkelis (blogąja ta žodžio prasme) ir dar adrenalino ištroškęs ekstremalas. Nors liberalams padėties Masiulis labiau nepablogino.

Laišką, beje, rašė patyrusi ranka. Nors aš būčiau pradėjęs nuo išvadinimo save visišku idiotu. Lengviau susivalgytų likusi dalis“, – rašė jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

G.Nausėda: „Stengiausi patikėti“

Ekonomistas Gitanas Nausėda savo socialinio tinklo „Fcaebook“ paskyroje prisipažino, kad žiūrėjo visų aptarinėjamą interviu, bet, kitaip nei daugelis jau nuteisusiųjų ir nurašiusiųjų buvusį liberalų lyderį, jis teigė stengęsis patikėti laidos svečio žodžiais.

„Pirma, E.Masiulis nukėlė mus į gūdžius viduramžius Italijoje, kai pirmieji bankai jau buvo susikūrę, tačiau kas yra bankinis pavedimas ir negrynieji, dar niekas nežinojo. Priminsiu, kad Katalikų bažnyčia tuo metu dar čirškino ant laužo eretikus ir raganas. Kaip čia taip atsitinka, kad Lietuvos žmonių indėliai bankuose kasmet didėja septynmyliais žingsniais, nors palūkanos už juos yra nulinės, tačiau politikai tiesiog negali pakęsti sąskaitinių pinigų ir apsikaišioja spintas, butelius ir viską, kas turi talpos grynaisiais. Prieš kurį laiką koldūnų žinovas P.Gražulis, dabar E.Masiulis. Na, koks gi jis liberalas, tiesiog ultrakonservatorius, kitaip nepavadinsi...“

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad E.Masiulis, narsiai vykdydamas nekilnojamojo turto operacijas, anot jo paties, tenorėjo susikurti finansinį saugumą sau ir savo artimiesiems.

„Gana keista, kad susikurti saugumą labiausiai norėta tuo metu, kai visos sociologinės apklausos pranašavo premjero arba bent jau svarbaus ministro portfelį po Seimo rinkimų. Tačiau svarbiausia yra tai, kad politiko amatas pagal apibrėžimą negali sukurti saugumo net ir ketverių metų laikotarpiui. Jei kažkas nori saugumo, privalo dirbti NT brokeriu, žaislų surinkėju, gėlių augintoju ar pan. Politikas, kuris užsigeidžia susikurti šeimos saugumą būdamas valstybės tarnyboje, tampa pavojingas visuomenei ir sau pačiam“, – svarstė ekonomistas.

D.Radzevičiaus E.Masiulio atvirumas neįtikino

„Liūdna ir man. Visų pirma, kad E. Masiulis paneigė bet kokią sąsają su sveiku protu ir sveiko proto dešiniaisiais. Arba jis tokiu niekada ir nebuvo (tai įrodo jo pasakotos versijos apie pasiskolinimus milžiniškų pinigų grynaisiais automobilyje, o ne per banką ir ne pas notarą), arba gerai apsimetė. Kitu atveju galvočiau, kad mus laiko visiškais kvailiais. Ir jei jau visai rimtai, geriau jau vakar būtų prisipažinęs dėl visko ir už viską, pasibarstęs pelenais galvą ir po atgailos grįžęs į gyvenimą“, – mintimis dalijosi Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas.

Anot jo, dabar, atrodo, bandys savo istoriją paversti tragikomedija. „Ir dėl to labiausiai liūdna. Nes pokalbis su Edmundu Jakilaičiu atrodė kaip prastai išmoktos pamokos versija. Reikėjo dar daugiau pasikartoti. Bet vis tiek jautėsi nenuoširdumas. Neįtikino“, – teigė D.Radzevičius.

Garsaus amerikiečių rašytojo Marko Twaino ironiška citata apie tiesą („Tiesa yra keistesnė už pramaną, bet tik dėl to, kad pramanas privalo atitikti tai, kas yra įmanoma – tiesa neprivalo“) po laidos savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo atlikėjas ir televizijos laidų vedėjas Marijus Mikutavičius ir šalia jos paliko grotažymę „masiulis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.