Už grėsmę keliančią šaudyklą J. Borisovo lauktų juokinga bauda

„Lietuvos rytas“ dar šių metų vasarį paskelbė apie skandalingo Rusijos piliečio Jurijaus Borisovo nelegalią šaudyklą Trakų rajone – vieną ilgiausių privačių šaudyklų Europoje, dydžiu galinčia konkuruoti net su oficialių ginklų gamintojų šaudyklomis. Kas po to pasikeitė?

Net ir aptikus nelegalią šaudyklą Trakų rajone, J.Borisovas ar kiti pažeidėjai atsipirktų juokingomis baudomis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Net ir aptikus nelegalią šaudyklą Trakų rajone, J.Borisovas ar kiti pažeidėjai atsipirktų juokingomis baudomis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Net ir aptikus nelegalią šaudyklą Trakų rajone, J.Borisovas ar kiti pažeidėjai atsipirktų juokingomis baudomis.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Net ir aptikus nelegalią šaudyklą Trakų rajone, J.Borisovas ar kiti pažeidėjai atsipirktų juokingomis baudomis.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 4:20 PM, atnaujinta May 13, 2017, 5:25 PM

Policija pradėjo patikrinimą, kuris iki šiol nėra baigtas. Skandalingiausia yra tai, kad net ir nustačius slaptos šaudyklos su tuneliais faktą, ją įrengusiam asmeniui grėstų juokingos baudos. Šaudykla, kurios egzistavimas ginkluoto užpuolimo atveju keltų realią grėsmę valstybei, prilyginta menkam nusižengimui.

„Šiuo metu dar vyksta patikrinimas (tyrimas) dėl galimai nelegalios šaudyklos Trakų rajone, Vainių kaime. Nustačius, kad minėtoje vietovėje yra įrengta nelegali šaudykla, bus taikyta administracinė atsakomybė“, – naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį pranešė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė.

Paprašyta patikslinti, kokia administracinė nuobauda gresia už nelegalios šaudyklos įrengimą, L.Kairienė pacitavo Administracinį teisės pažeidimų kodeksą („Neteisėtas šaudymas iš ginklo gyvenamosiose vietovėse bei šaudymui neskirtose vietose, taip pat šaudymui skirtose vietose, pažeidžiant nustatytą tvarką“) – toks nusižengimas įstatymams užtraukia baudą nuo 28 iki 115 eurų su ginklo konfiskavimu ar be jo.

„Kol vyksta patikrinimas, platesnė informacija neteikiama“, – paaiškino L.Kairienė. Jos žiniomis, vieną kartą policijos pareigūnai į teritoriją, kur gali būti šaudykla, nebuvo įleisti, bet po to jiems buvo atvertas kelias. Tačiau ar šaudyklą pavyko surasti, oficialiai neskelbiama.

Sostinės policijos pareigūnai neatsakė į klausimą, ar tikrai už didelės šaudyklos įrengimą nėra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamoji byla neabejotinai būtų iškelta, jei šaudykloje kriminalistai aptiktų nelegalius ginklus ar šaudmenis.

Manoma, jog Trakų rajone esančioje beveik 150 hektarų ploto sodyboje veikia ne tik šaudykla, bet ir yra įrengtas lėktuvų kilimo takas, sraigtasparniams skirta aikštelė. Sodyba oficialiai priklauso privačiai bendrovei, bet, įtariama, faktiškai ją vis dar valdo J.Borisovas, išgarsėjęs prezidento Rolando Pakso nušalinimo skandalą.

J.Borisovas su savo žmona Irina sodybą įsigijo ir ėmė ją plėsti prieš keliolika metų.

Šių metų pradžioje kilus triukšmui dėl šaudyklos, sklypas priklausė privačiai bendrovei, bet, kaip įtariama, jį vis dar valdo J.Borisovas, išgarsėjęs per prezidento Rolando Pakso nušalinimo skandalą.

Šaudyklos ilgis gali sudaryti apie 250 metrų – esą ji yra įrengta po žeme. Neatmetama, jog į šaudyklą gali būti pristatomi ir koviniai ginklai, kuriuos naudoja snaiperiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.