Spėsi persitvarkyti – nagų negrauši

Kaip turėtų elgtis ministras ar ministrė, jei rinkimai – ant nosies, o jis ar ji nujaučia, kad gali tekti uždaryti ministerijos duris iš kitos pusės? Teisingai – reikėtų kuo greičiau „reorganizuoti“ pavaldžias institucijas, kad į postus būtų galima pasodinti saviškius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2016, 6:52 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:21 AM

Antai dar vasarą socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė pasirašė įsakymą, iš pamatų keičiantį Darbo biržos struktūrą. Neseniai atliktos pertvarkos esmė paprasta: vietoj 12 buvusių padalinių – 20, iš jų – keturi nauji departamentai, kurių vadovai prilygsta direktoriaus pavaduotojams.

Taigi nors bedarbių, kaip nepamiršta vis priminti ministerija, mažėja, Darbo biržai veiklos lyg ir daugėja.

Naujų Darbo biržos padalinių pavadinimai irgi verčia gūžčioti pečiais. Pavyzdžiui, yra ir Veiklos vystymo, ir Veiklos valdymo departamentai, o tuose departamentuose – dar ir „stebėsenos“, „planavimo“, „vykdymo“ skyriai. Trumpai tariant, gudru.

Bene įdomiausi viražai, kuriuos šioje pertvarkos košėje atliko valdininkė G.Vitė. Ji – Darbo partijos narė, juodosios buhalterijos byloje nuteista už melagingų parodymų davimą.

Iškart po praėjusių Seimo rinkimų tapusi ministrės patarėja ši moteris vėliau atliko porą staigių ir mįslingų šuolių į karjeros postus ministerijos sistemoje, kol galiausiai nutūpė laikinojoje Darbo biržos direktoriaus pavaduotojo kėdėje.

Matyt, taikė dar aukščiau, bet nusileido laipteliu žemiau – į vieną skyrių.

Tačiau po pastarosios pertvarkos G.Vitė – jau naujo Veiklos valdymo departamento direktorė. Tikra, o ne kokia nors laikina. Be to, viena pirmųjų, nes kai kurių kitų naujų vadovų postai dar neužimti.

Gal tokia ir turi būti Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, globojanti nebūtinai vien bedarbius ar pensininkus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.