Valdemarai, tai jau asmeninis įžeidimas

Mielas Valdemarai (jei labiau patinka – Waldemarai, man nesunku) Tomaševski, Jūs – stebėtinas talentas. Per pusę minutės apspjauti dešimtis tūkstančių jaunų Lietuvos piliečių – stulbinamas pasiekimas ir milžiniška drąsa.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Oct 10, 2016, 12:31 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:39 AM

Sakote, tie 30 tūkstančių jaunuolių, balsavusių išankstiniuose rinkimuose, buvo kažkieno specialiai atvežti? Kad tik balsuotų už kažką, tik ne Jūsų partiją?

Praėjusį ketvirtadienį pats buvau Vilniaus rajono savivaldybėje. Žmonių – minios. Tačiau nemačiau nė vieno juos atgabenusio autobusiuko, visi brido pėsti per balas. Visi stovėjo eilėse. Daugiausia – jaunimas. Ir aš kartu prasigrumdžiau 48 minutes, kad atiduočiau savo balsą.

Deja, ne už Jūsų partiją. Užtat dabar, paklausęs Tamstos kalbų, jaučiuosi papirktas, pavėžėtas, apdovanotas, korumpuotas. Kaip ir tie dešimtys tūkstančių studentų. Būtent juos Jūs netiesiogiai išvadinote kažkieno marionetėmis.

Tas prieš mane eilėje stovėjusias merginas, kurios kalbėjosi apie ateinantį savaitgalį ir naršė telefone po kandidatų sąrašus, ieškodamos, ką reitinguoti. Galiu nuraminti – tai nebuvo Jūsų partijos sąrašas, todėl galite ir šį faktą įtraukti į savo sąmokslų teorijos vadovėlį.

Jūs įžeidėte ir į savivaldybę atėjusius studentus, kurie akimirkai net sustingo išvydę milžinišką eilę. O paskui pasakė – Come on, chebra, balsuot vis tiek reikia. Matyt, buvo papirkti, ar ne?

Įžeidėte ir žiniasklaidą, užsipuolęs dėl neva tendencingų atsiliepimų apie Jūsų partiją ir apie tai, kad ji nepasistengė užsakyti „exit pool“ apklausų. Ar Jūs manote, kad tokios paslaugos teikiamos veltui? Jei iki šiol nežinojote, tai supraskite, kad jos – tikrai brangios ir tokioje mažoje šalyje kaip Lietuva vargu ar atsiperkančios. Nenorėtumėte paremti, jei jau to pasigedote?

Kai per tokią trumpą konferenciją sugebate papilti tiek purvo, visai nenuostabu, kad iki šiol Jūsų partijos valdos yra daug daugiau nutolusios nuo Lietuvos, nei rodo kelio ženklai.

Šalia Mickūnų gyvenantis ir tik vietinę puskalbę suprantantis ūkininkėlis, paklaustas kaimyno, kur išvykęs jo sūnus, kad nematyti kieme, atsakė – „A on v Litvu pojechal“. V Litvu? Pasirodo, į Vilnių, Trakus.

Mielas Valdemarai (ar Waldemarai), ką Jūs ir Jūsų partija padarėte, kad ir tenykštės žemės būtų Lietuva ne vien žemėlapyje?

Regis, nieko. Ir po to stebitės, kad už jus nebalsuoja jaunimas? Tas, kurį Jūs taip sėkmingai sumaišėte su purvais ir įžeidėte kiekvieną asmeniškai. Tai jau, švelniai sakant, daugiau nei įžūlu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.