Pasibaigus kadencijai A. Pitrėnienė į mokyklą negrįš?

„Sugrįš Pitrėnienė į Skuodą

Iki kol tapo Seimo nare 2004-aisiais, A.Pitrėnienė buvo Skuodo P.Žadeikio gimnazijos direktorė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Iki kol tapo Seimo nare 2004-aisiais, A.Pitrėnienė buvo Skuodo P.Žadeikio gimnazijos direktorė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 3:03 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:15 PM

O klasėje atrodys taip, kaip buvę

Senų suolų eilė, juoda lenta.

Ir sakinys, lyg užrašytas vakar,

Su ta pačia gramatine klaida“, – socialiniame tinkle „Facebook“ eilėmis dalijosi humoristas Haroldas Mackevičius.

Tiesa, atrodo, kad bent kol kas šis humoristo ketureilis realybe netaps. Po pirmojo rinkimų turo paaiškėjo, kad 54 dabartinio Seimo nariai naujojoje kadencijoje Seimo durų nevarstys. Daugelis jų, atrodo, per daug neišgyvena ir jau planuoja, kokius darbus dirbs pasibaigus kadencijai.

Be darbo nesėdės

Štai nacionaline vertybe save vadinusi Liberalų sąjūdžio atstovė Dalia Teišerskytė sakė rašysianti eilėraščius. „Tvarkysiu rankraščius. Apie grįžimą į politiką negalvoju. Nebent įvyktų stebuklas ir kas nors nubrauktų dešimt metų“, – „Lietuvos rytui“ sakė politikė.

Po rinkimų Darbo partiją palikusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė norinti pailsėti, o ir be politikos matanti įdomių darbų. Prieš tapdama Seimo nare ji turėjo audito ir buhalterijos paslaugas teikiančią įmonę. Neatmeta, kad gali grįžti į šią sritį.

Dėl ateities darbų ramus ir kitas „darbietis“ Artūras Paulauskas. Jis sakė ketinantis vėl tapti praktikuojančiu teisininku.

Ateitis neaiški

Nors kiti kolegos jau planuoja, ką veiks mažiau nei po mėnesio, švietimo ir mokslo ministro pareigas šioje kadencijoje ėjusi Audronė Pitrėnienė apie savo ateitį nekalba.

„Lietuvos ryto“ televizijos paklausta, ką veiks pasibaigus kadencijai, kol kas dar ministrė atsakė, kad toks kūrybingas žmogus kaip ji be darbo tikrai nesėdės.

„Oi, planų yra labai daug. Kūrybingas, drąsus, energingas žmogus nesuras darbo? Nejuokaukit!“ – televizijai sakė ministrė.

Po tokių ministrės pareiškimų naujienų portalą lrytas.lt pasiekė informacija, kad A.Pitrėnienė pretenduoja į Kretingoje esančios Salantų gimnazijos direktoriaus pareigas. Tiesa, susisiekus tiek su Kretingos savivaldybe, tiek su Švietimo ir mokslo ministerija ši informacija buvo paneigta. Dar kartą paklausus, ką ji veiks pasibaigus kadencijai, konkretaus atsakymo vėl nesulaukta.

Iki kol tapo Seimo nare 2004-aisiais, A.Pitrėnienė buvo Skuodo P. Žadeikio gimnazijos direktorė. Nors apie ateities planus pati ministrė nekalba, kol kas aišku tiek, kad į mokyklą grįžti neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.