Prezidentūra: Juras Požela buvo pavyzdys kitiems politikams

Ministro Juro Poželos mirtis sukrėtė Prezidentūrą. Dar sekmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą ir teigė, kad su juo buvo siejama socialdemokratų ateitis. Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė teigė, kad J.Požela buvo pavyzdys kitiems politikams.

Prezidentūra apie Jurą Poželą: „Turėjome pavyzdį“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentūra apie Jurą Poželą: „Turėjome pavyzdį“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 8:16 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:16 PM

„Tokie atvejai ir išėjimai yra sukrečiantys, ypatingai kai palieka jaunas ir perspektyvus žmogus. Užuojauta artimiesiems ir kolegoms“, – antradienio rytą Žinių radijuje teigė prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais M.Lingė.

Pasak jo, J. Poželos politiniame kelyje didelį vaidmenį atliko gebėjimas komunikuoti. „Kiek pačiam teko turėti reikalų, tai visada operatyviai, greitai reaguojama, kartais moderniomis komunikacijos priemonėmis.

J.Požela baigė komunikacijos studijas ir, prezidentės patarėjo nuomone, tai galėjo prisidėti. Kaip kalbėjo M.Lingė, tai pamoka politikams, kurie bėga nuo komunikacijos, vyresnėms politikams.

„Turėjome pavyzdį, kaip turėtų elgtis politikai“, – sakė patarėjas.

Sekmadienį 34-erių J.Požela mirė nuo pankreatito – kasos uždegimo. Jis gimė 1982 m. balandžio 12 d. Vilniuje. Mokėsi Vilniaus Antakalnio vidurinėje mokykloje, vėliau – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete ir įgijo komunikacijos ir informacijos mokslų magistro laipsnį.

J. Požela tris kadencijas dirbo Vilniaus miesto taryboje, 2006–2010 m. ėjo Jaunimo reikalų departamento direktoriaus pareigas. 2012 m. buvo išrinktas į XI Seimą, dirbo Europos reikalų ir Sveikatos reikalų komitetuose, Jaunimo ir sporto reikalų komisijoje, buvo jos pirmininkas.

2016 m. kovo mėnesį buvo paskirtas sveikatos apsaugos ministru. Spalio 9 d. vykusiuose rinkimuose J. Požela išrinktas į XII Seimą. J. Požela priklausė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijai, buvo šios partijos pirmininko pavaduotojas, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.