Z. Vaigauskas: nustatyta rinkėjų, kurie balsavo du kartus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nustatė keletą atvejų, kai rinkėjai savo valią per Seimo rinkimus pareiškė du kartus.

Buvo rinkėjų, kurie balsavo kelis kartus.<br>T.Bauro nuotr.
Buvo rinkėjų, kurie balsavo kelis kartus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2016, 12:50 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:06 AM

„Mes nustatėme, kad per balsavimą iš anksto buvo rinkėjų, kurie įvairiose įstaigose balsavo po keletą kartų“, – sekmadienį per spaudos konferenciją pranešė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Anot jo, pasitaikė, kad tas pats rinkėjas balsavo iš anksto savivaldybėje ir namuose, kai pas jį apsilankė rinkimų komisijos nariai.

„Rinkimų apylinkėms esame išsiuntę apie tai, kad yra tokia situacija ir kad jie būtų atidūs ir neįskaitytų jokiu būdu antrojo rinkėjų balso“, – sakė ZVaigauskas.

Jis teigė, kad tokiais atvejais įstatymas numato, jog skaičiuojamas tik vienas rinkėjo vokas – naujausias.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Lietuvos savivaldybėse vyko išankstinis pakartotinis balsavimas renkant Seimo narį, taip pat buvo galima balsuoti specialiuose paštuose, tai yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, kariniuose daliniuose, sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį namuose balsavo neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Z.Vaigauskas per spaudos konferenciją taip pat pranešė, kad sekmadienį, antrojo Seimo rinkimų turo dieną, keliose apylinkėse buvo sutrikęs interneto ryšys, o Rytų apylinkėje Vilkaviškyje dingo elektra, teko pastatyti generatorių.

„Tikimės, kad artimiausiu metu ten nebebus problemų“, – vylėsi VRK vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.