Naujasis premjeras bandė įtikinti apsaugą: panašu, kad Turniškių neišvengs

Nenorintis į Turniškes persikelti premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį susitiko su Vadovybės apsaugos departamento direktoriumi. Panašu, kad jam teks paklusti nusistovėjusioms tradicijoms ir persikelti į saugomą rezidenciją Turniškėse, šalia prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Naujasis premjeras bandė įtikinti apsaugą, bet atrodo, kad Turniškių neišvengs.<br>Montažas
Naujasis premjeras bandė įtikinti apsaugą, bet atrodo, kad Turniškių neišvengs.<br>Montažas
Naujasis premjeras bandė įtikinti apsaugą, bet atrodo, kad Turniškių neišvengs.<br>T.Bauro nuotr.
Naujasis premjeras bandė įtikinti apsaugą, bet atrodo, kad Turniškių neišvengs.<br>T.Bauro nuotr.
2014-aisiais baigtos rekonstruoti rezidencijos plotas Turniškėse siekia 600 kv. metrų.<br>D.Umbraso nuotr.
2014-aisiais baigtos rekonstruoti rezidencijos plotas Turniškėse siekia 600 kv. metrų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 4:43 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:56 AM

„Išklausiau visus „už“ ir „prieš“ ir priimsiu sprendimus. Pasikliausiu profesionalų rekomendacijomis. Kaip jie pasakys, taip ir privalėsiu daryti. Reikia suderinti įvairius interesus“, – trečiadienį po susitikimo kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis.

Po susitikimo su Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktoriumi Rymantu Mockevičiumi S.Skvernelis turi pasakyti savo galutinį apsisprendimą ir tai žadėjo padaryti artimiausiu metu.

VAD direktorius teigė išgirdęs visus saugomo asmens pageidavimus ir išsakęs savo departamento poziciją. Pasak jo, S.Skvernelio pageidavimai yra suprantami ir galutinį žodį tars būtent jis.

„Turniškėse yra normalios darbo vietos ir sąlygos mūsų vaikinams atlikti savo priedermę. Šiuo metu nematome kitokių sąlygų, nes viską reikėtų statyti kitoje vietoje. Visiems saugomiems asmenims argumentuojame, kad graži tradicija įsikelti į rezidencijų kompleksą ir ten dirbti ir gyventi“, – kalbėjo R.Mockevičius.

Pasak direktoriaus, jie džiaugsis, jei S.Skvernelis nusileis ir sutiks persikelti į Turniškes. Jei ras tinkamų argumentų ir tam prieštaraus, VAD pasiruošęs prisitaikyti: „Bet kokiu atveju turime atlikti savo tarnybos priedermę ir užtikrinti jo saugumą.“

Jeigu S.Skvernelis nuspręstų į Turniškes nesikraustyti ir likti savo namuose, biudžetui tai kainuotų papildomus keliasdešimt tūkstančių eurų. Mat reikėtų įrengti apsaugos postą, vaizdo stebėjimo kameras, apsaugai skirti papildomų darbuotojų.

Kraustytis į valdišką rezidenciją netroško ir kadenciją baigiantis premjeras. Tačiau Algirdui Butkevičiui galiausiai teko nusileisti jį įkalbinėjusiems apsaugininkams ir apsigyventi Turniškėse.

Buvęs premjeras Turniškėse gyveno kiek daugiau nei dvejus metus, nes tik 2014 metų vasarą galiausiai pavyko užbaigti 600 kv. metrų ploto rezidencijos rekonstrukcijos darbus. Ji su pertraukomis buvo atnaujinama nuo pat 2008-ųjų, darbai kainavo 5,4 mln. litų (1,56 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.