Į Lenkijos frontą – Kristaus karius!

Naujasis premjeras S.Skvernelis užsimojo atšildyti Lietuvos ir Lenkijos santykius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-24 06:02, atnaujinta 2017-04-17 06:23

Premjere, gal vis dėlto suskleiskite sparnus, pasitraukite kiek į šoną ir į priekį praleiskite kur kas tinkamesnius bendražygius. Pirmiausia – naująją Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkę A.Širinskienę.

Mat ji mano, kad ŽIV – Dievo bausmė žmonijai už paleistuvystę, prezervatyvai – iš šios bausmės užsidirbti siekiančios industrijos pramanas, realiai nuo tos bausmės neapsaugantis, o homoseksualai lygūs narkomanams ir nusikaltėliams.

Tai išdėstyta A.Širinskienės, įgudusios derinti teisę su teologija, disertacijoje.

Prisimenant šios veikėjos kovą petys į petį su kunigais prieš pagalbinį apvaisinimą ir kitokias šiuolaikines „baisybes“ – nieko naujo. Galbūt šiek tiek nauja tik tai, kad tokiuose aukštuose postuose ligi šiol lyg ir nėra buvę tokį tiesioginį ryšį su Aukščiausiuoju turinčių politikų.

Bet kaip čia neprisiminsi kaimyninės Lenkijos valdžios, kuri kaip tik šiomis dienomis oficialiai įteisino ne mažiau artimus savo ryšius su Nukryžiuotuoju?

Krokuvoje buvo atliktos vadinamosios intronizacijos apeigos, kurių metu Jėzus Kristus buvo paskelbtas Lenkijos karaliumi, o visa valstybė ir jos dešinioji valdžia – šio karaliaus pavaldiniais.

Šioje akcijoje dalyvavo aukščiausioji šalies pasaulietinė valdžia su prezidentu A.Duda, o apeigas transliavo valstybinė televizija.

Tuo metu Lietuvoje tokiai tiesioginei Kristaus globai kol kas patikėtas tik vienas – Vilniaus rajonas, kur mero įgaliojimus Aukščiausiajam lygiai taip pat yra perdavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė merė M.Rekst.

Taigi, premjere, jei iš tiesų norime perkrauti mūsų santykius su strateginiais kaimynais, metas sukrusti visos Lietuvos mastu, o A.Širinskienę skirti specialiąja įgaliotine santykiams su Lenkijos šventuoju sostu.

Žinoma, jei jai liks laiko nuo aibės darbų perkraunant Lietuvos sveikatos apsaugos politiką. Bet tikriausiai liks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.