Dar viena Ramūno Karbauskio idėja suglumino kovos su korupcija šauklius

Ketvirtadienį startavusios akcijos „Vokelis ne kyšiams, o Jūsų šventiniams linkėjimams“ organizatoriai jau kitą dieną turėjo gerokai suglumti išgirdę, ką apie tokius sveikinimus galvoja „valstiečių“ vedlys Ramūnas Karbauskis.

STT paskelbus akciją, kuria siekia priminti, kad vokeliai turėtų būti skirti ne kyšiams, o sveikinimams, R.Karbauskis popierinius sveikinimus pavadino atgyvena ir paragino valdžios įstaigas jų atsisakyti.<br>T.Bauro/STT nuotr.
STT paskelbus akciją, kuria siekia priminti, kad vokeliai turėtų būti skirti ne kyšiams, o sveikinimams, R.Karbauskis popierinius sveikinimus pavadino atgyvena ir paragino valdžios įstaigas jų atsisakyti.<br>T.Bauro/STT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 5:21 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:31 PM

Iki Naujųjų metų Specialiųjų tyrimų tarnyba, Lietuvos policija, Muitinės departamentas, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Kalėjimų departamentas ir jaunimo organizacijų atstovai buvo užsimoję išdalinti 10 tūkst. vokelių. Gruodžio 9 dieną minimai tarptautinei antikorupcijos dienai skirtos akcijos tikslas – didinti visuomenės sąmoningumą ir skatinti netoleranciją korupcijos apraiškoms ir nesąžiningam elgesiui. „Po visą Lietuvą pasklis atvirlaiškiai, kurie primins, kad vokeliai turėtų būti naudojami ne kyšiams, o linkėjimams“, – paskelbė ketvirtadienį prie Vyriausybės rūmų atvirlaiškius jau ėmę dalyti akcijos organizatoriai.

Tačiau jau penktadienį juos turėjo išmušti šaltas prakaitas, mat įvairias iniciatyvas gausiai žarstantis Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis nutarė pasisakyti ir vokelių klausimu.

Valstiečių ir žaliųjų lyderis išplatino pranešimą, ragindamas valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmones ir organizacijas atsisakyti pasenusios tradicijos šventų Kalėdų ir Naujųjų metų proga siųsti popierinius sveikinimus: „Atstovaujame žaliosioms idėjoms, todėl jau šiemet raginame visus valstybės ir savivaldybių pareigūnus, tarnautojus bei kitus darbuotojus atsisakyti tradicijos siuntinėti popierinius sveikinimus.

Tai ir netausus mūsų gamtos išteklių naudojimas, ir valstybės lėšų, kurios turėtų būti skiriamos svarbesniems valstybės poreikiams, eikvojimas. Todėl šiek tiek juokaudamas pažadu labai įdėmiai skaityti visus popierinius sveikinimus“.

Anot R.Karbauskio, vien Seimo Kultūros komitetui įprastinių sveikinimų reikėtų išsiųsti beveik porai šimtų adresatų. „Įvertinus atvirukų, spaudos, pašto išlaidas susidarytų iki pusės tūkstančio eurų suma kanceliarinėms išlaidoms. Visos valstybės mastu – tai didžiulės sumos, kurias galima sutaupyti nuoširdžiai sveikinant šiuolaikinėmis priemonėmis (elektroniniu paštu, telefonu, per socialinius tinklus). Šių lėšų, tikėtina, pakaktų ne vienos mokyklos, darželio ar kultūros namų kapitaliniam remontui“, – savo siūlymą grindžia politikas.

R.Karbauskio pranešime nurodoma, kad jo idėją remia ir paskirtasis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. „Jis primena, kad valstybės valdyme pokyčiai būtini, o lėšų taupymas prasideda nuo mažų dalykų. Kartu premjeras ragina linkėjimus perduoti gyvai“, – nurodoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.