Marijampolės ir Norvegijos LIONS klubai dovanomis pradžiugino pusšimtį šeimų

Nuo pat ryto Marijampolę merkiantis lietus negadino nuotaikos

Marijampolės ir Norvegijos LIONS klubai ketvirtą kartą organizavo Kalėdų karavaną, kuris aplankė 54 šeimas. Prieš išvykdami klubo nariai marijampoliečius vaišino karšta sriuba ir arbata.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės ir Norvegijos LIONS klubai ketvirtą kartą organizavo Kalėdų karavaną, kuris aplankė 54 šeimas. Prieš išvykdami klubo nariai marijampoliečius vaišino karšta sriuba ir arbata.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 10, 2016, 11:51 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:27 PM

Marijampolės LIONS klubo prezidentas Sigitas Valančius sakė, jog kiekviename dovanų pakete yra įvairių maisto produktų už 100 eurų.

Saldumynai, vaisiai, mėsos produktai buvo nupirkti brangūs ir kokybiški, kad tiktų švenčių stalui.

„Šeimas, kurios gaus dovanų, rinko seniūnijų bei savivaldybės socialiniai darbuotojai“, – teigė S.Valančius.

Prieš išvykdami į šeimas klubų nariai marijampoliečius vaišino agurkine sriuba ir karšta arbata.

Kalėdų karavaną marijampoliečiai ketvirtus metus organizuoja su susigiminiavusios Norvegijos Kvamo savivaldybės LIONS klubu.

Į Marijampolę kasmet nuo 1993-ųjų atvyksta šio klubo narys Agnaras Hoyseteris. Jam už ilgametę aktyvią paramą miesto gyventojams, pagalbą įvairiuose socialiniuose projektuose yra suteiktas Marijampolės garbės piliečio vardas.

Norvegai visuomet atvyksta su vertinga labdara, kurią įteikia vaikų dienos centrams, globos namams, mokyklai-daugiafunkciam centrui „Žiburėlis“.

Marijampolės LIONS klubo nariai pasakojo, jog per praėjusių metų Kalėdų karavaną buvo ir gražių, ir širdį spaudžiančių akimirkų.

„Nuvykome į vienus namus, kuriuose gyvena moteris su dviem mažamečiais vaikais. Vaizdas mus apstulbino, tačiau labiausiai sukrėtė norvegus.

Moteris su vaikais neturėjo jokių baldų, svečių laukė susėdę ant grindų patiestų čiužinių, ant kurių miegodavo.

Kai grįžę dalijomės įspūdžiais, norvegai baisėjosi, kaip XXI-ame amžiuje moteris su vaikais gali gyventi tokiomis sąlygomis.

Mūsų klubas šiai šeimai nupirko naujas, kokybiškas lovas“, – pasakojo LIONS klubo nariai marijampoliečiai.

Jie teigė, jog į šeimas su labdaros misija vykstantys norvegai labai nori bendrauti su žmonėmis, tikisi bent būti pasodinti, pavaišinti puodeliu arbatos, tačiau to nesulaukia.

„Nenori ir nemoka mūsų žmonės bendrauti. Kartą apskritai buvo kuriozas. Įvažiavome į vieną kiemą su dovanomis, o šeimos galva pasileido bėgti laukais“, – pasakojo marijampoliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.