Arūnas Dumalakas. Blaivios tautos pamatas – krūtys

Valdantiesiems vis smarkiau varžtais veržiant alkoholio pramonę ir girtavimą, nori nenori pradedi dairytis aplinkui. Tie, kurie negali be taurės vyno ar alaus bokalo, jau žvilgčioja į kaimynus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2016-12-16 08:28, atnaujinta 2018-02-09 22:19

Akivaizdu, kad kitąmet pabrangus alui į Lenkiją vis daugiau lietuvių važiuos pirkti ne tik pigesnių vištų ketvirčių, aliejaus ar tualetinio popieriaus.

Nesmagu, bet Lietuva ims garsėti kaip alkoholinį turizmą propaguojanti šalis.

O juk ką tik Talino uoste atsidusdavome stebėdami būrius pagyvenusių suomių, sunkiai traukiančių vežimėlius kelto link.

Kas tuose vežimėliuose, nesunku atspėti. Suomiai atplaukdavo ne pasigrožėti architektūra, pasidžiaugti Estijos gamta. Jų kelionės tikslas buvo pigesnių alkoholinių gėrimų parduotuvės.

Jei pasižvalgysime toliau, sužinosime, kad Vatikanas yra vyno suvartojimo pasaulio čempionas. Mat ten šie produktai neapmokestinti, todėl gerokai pigesni negu Italijoje už kelių žingsnių.

Seime alkoholio kontrolės klausimams daugiausia dėmesio skiriantys „valstiečiai“ gali džiaugtis: iki Vatikano lietuviams toloka. Be to, atrodo, pamažu valdančiųjų dėka tampame pagonimis. Bet ką daryti, kad lietuviai nelėktų į Latvijos ir Lenkijos parduotuves kaip suomiai – į Estijos?

Ir čia šlovė naujiesiems valdantiesiems, kurie problemą stengiasi spręsti kompleksiškai.

Todėl jaunąją kartą tautos išrinktieji imasi ugdyti, kaip sakoma, nuo mamos papo.

Štai išmintingoji „valstiečių“ atstovė parlamente A.Kubilienė užregistravo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma uždrausti įmonėms gaminti ir parduoti žaislus, maisto produktus, taip pat kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ar jų tarą.

Todėl jokių buteliukų kūdikių mišiniams nebeturėtų likti. Motinos mažylius privalės maitinti tik krūtimi, kuri nė iš tolo nepanaši į jokią tarą.

O taip užauginti vaikai neabejotinai taps blaivios Lietuvos tautos atstovais, nė už ką nenorinčiais pažvelgti į alaus butelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.